КЕРМЕН ВЕЧЕ ИМА ПАМЕТНИК НА АПОСТОЛА

КЕРМЕН ВЕЧЕ ИМА ПАМЕТНИК НА АПОСТОЛА

В град Кермен вече има паметник на Васил Левски. Монументът се издига до жп гарата. Той е направен от бронз, чиято тежина е 110 кг. Скулптор на паметника е Кирил Стоянов, който е преподавател в художествената гимназия в Сливен. Той и кметът на Кермен Живко Жечев първи позираха за снимка пред паметника на Апостола.

„Официалното откриване ще стане на 19 февруари, но вече всичко е завършено. Средствата събрахме с дарения и много труд на хората от Кермен“, каза пред Sliveninfo кметът Живко Жечев.

Предишна ПОЧИТАМЕ СВЕТИ САВА
Следваща РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА СТАРАТА ГАРА В НОВА ЗАГОРА ЗАПОЧВА ИДНАТА ПРОЛЕТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕКОЛОЗИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СЪВЕТВАТ КАК ДА ПОСТЪПИТЕ, АКО ВИДИТЕ ЗМИЯ

Във връзка със сигнали за забелязани змии в квартали на Сливен, граничещи с вилните зони, отдел „Екология“ при Община Сливен дава следните разяснения: В градска среда най-често се срещат змии

Новини Сливен

ГАЗОВА БУТИЛКА ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КОТЕЛ

На 9 септември е възникнал пожар в къща в град Котел. Сигналът е получен в 21,00 часа, произшествието е ликвидирано в 21,30 часа от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма.

Новини Сливен

ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН ФИНАНСИРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРОЕКТИ НА ЧИТАЛИЩА

За първи път Община Сливен финансира читалищни проекти и задели средства за подпомагането им. По инициатива на кмета Стефан Радев през 2019 година бяха отпуснати 20 000 лева, които са предназначени