КВАРТАЛ „ДРУЖБА“ ЩЕ ИМА НОВ ОБЛИК ТАЗИ ПРОЛЕТ
11.02.2022 5358 Прегледи

КВАРТАЛ „ДРУЖБА“ ЩЕ ИМА НОВ ОБЛИК ТАЗИ ПРОЛЕТ

Сливенският квартал „Дружба” ще има нов облик тази пролет.

Кметът Стефан Радев днес се срещна с изпълнителя на проекта за благоустрояване на прилежащите площи към жилищни блокове в квартал „Дружба“ и посети обекта. Управителят на строителната фирма Господин Господинов запозна сливенския градоначалник с извършените до момента дейности и предизвикателства по време на изпълнението.

„За нас този тип проекти са много важни. Община Сливен се намесва за първи път толкова решително с облагородяване в големите квартали, каквото не е имало от самото им построяване. По този начин се създава модел, по който да продължим да работим с инвестициите в гъсто населените жилищни зони. Практиката до момента показва, че този модел е успешен и приложим“, посочи кметът Радев. Той изрази задоволство от мащаба и отношението на изпълнителя към средата и потребностите на живущите в квартала.

От своя страна Господин Господинов информира кмета, че се поддържа редовна  комуникация с живущите в квартала. Той допълни, че с цел да се запазят дървета в някои от зоните, се е наложила корекция в първоначалния вид на проекта.

Дейностите по проекта обхващат премахване на незаконни гаражи в района, като на тяхно място в момента се изграждат площадки за отдих, както и две детски площадки за деца до 3 години, две детски площадки за деца от 3 до 12 години и открита детска сцена. В плана е включена и комбинирана спортна площадка зад блок 12, игрище за баскетбол и волейбол, тенис на корт и тренировъчна стена за тенис. Включен е и монтаж на фитнес уреди на открито и две маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на храсти и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат монтирани камери за видeонаблюдение.

Стефан Радев припомни, че благоустрояването на отделни райони в квартала е започнало в средата на 2021 г. Финансирането беше осигурено от финансови излишъци от други проекти, които Общината е изпълнявала по програмата „Региони в растеж“. С разрешение на управляващия орган, Общината изготви допълнителен проект за благоустрояване на терени в трите големи квартала – „Дружба“, „Сини камъни“ и „Българка“. Дейностите в другите два квартала са на различен етап на изпълнение. Кметът отново подчерта, че качеството е много важно и стриктно ще се съблюдава за изпълнение на най-високо ниво.

Изпълнител на благоустрояването около блокове 9, 11, 12, 13, 15 и 16 в квартал „Дружба“ е „Суперстрой инженеринг“ ЕООД, гр. Ямбол. Дейностите са по проект на Община Сливен „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“., който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и съфинансиране от националния бюджет.

 

Предишна ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА В ЛИЦЕТО НА ТАТЯНА СУЛТАНОВА СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ЛУКОВМАРШ
Следваща ЕКИП СПЕЦИАЛИСТИ ЩЕ ПРЕДОСТАВЯ ПОВЕЧЕ И ИНДИВИДУАЛИЗИРАНА ПОДКРЕПА ЗА СЕМЕЙСТВА НА ДЕЦА СЪС ЗАТРУДНЕНИЯ В РАЗВИТИЕТО ИЛИ УВРЕЖДАНИЯ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УРЕДИТЕ ЗА ДИСТАНЦИОНЕН ОТЧЕТ СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТ 2027 ГОДИНА

Топлофикация Сливен като дружество, притежаващо лицензия за извършване на услуги, свързани с дялово разпределение, напомня на своите клиенти и всички български граждани, че във връзка с промени в Закона, в

Новини Сливен

ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ОБЩИНСКИЯ ФОНД „ИН ВИТРО“ В СЛИВЕН

Общинският фонд за асистирана репродукция в Сливен е с увеличен бюджет за тази година. С 10 000 лева е увеличен бюджетът на общинския фонд „Ин витро“ за 2018 г. и

Новини Сливен

НОВ РЕСТОРАНТ НА ЛАРГОТО СТАНА ХИТ В СЛИВЕН

Нов ресторант на ларгото в Сливен стана хит сред жителите и гостите на града. Заведението се нарича „Роял” и се намира срещу сградата на ОББ. Изисканият ресторант е подходя за