КВАРТАЛИТЕ ЩЕ ИМАТ ДУМАТА ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ

КВАРТАЛИТЕ ЩЕ ИМАТ ДУМАТА ЗА ИЗРАЗХОДВАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ

„Жителите на сливенските квартали ще имат думата при решенията за изразходване на средствата за благоустрояване по места. Предлагаме това да става чрез квартални съвети, излъчени от Общо събрание на квартала, които събират предложенията на гражданите, обсъждат ги с общината и следят за тяхното изпълнение. По време на моя мандат функционираше Обществен съвет към кмета, сега е време да имаме своя коректив по кварталите и селата“, каза кандидатът за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев на среща в квартал„Дружба“. Оттам преди 8 години започна и първата му кампания като кандидат за кмет.

Изграждане и реконструкция на улици в квартала, разполагане на бетонови гаражни клетки и на паркоместа, благоустрояване зелените площи, нови детски площадки, нова читалищна сграда в квартала, павилион за нуждите на Детска млечна кухня – това са част от предложенията на ген. Милев и на кандидатите за общински съветнци от БСП за квартал „Дружба“. В срещата се включиха кандидатите за общински съветници Стефан Щилиянов, Васил Добрев, Митко Манев, Сиво Сивов и Иван Фарашев.

Санирането продължава да вълнува хората в Сливен. Милев припомни, че последната програма за саниране е започнала в началото на 2015 г., когато до края на мандата муса сключени 51 договора между общината, етажните собствености и Българската банка за развитие. „Досегашното управление само сключи договорите с фирмите за саниране и за 4 години половината от тях все още не са завършени. Знаем, че повечето от фирмите за санирането не са от Сливен и се надявам, че при следващия етап на кампанията, парите, които държавата отпуска за саниране ще остават в сливенския бизнес“, посочи Милев.

В срещата в „Дружба“ се включи и председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов. Организацията му е разработила концепция за работа на обществените съвети. „В последните години ние всички сме недоволни от липсата на прозрачност в управлението на държавата и общините, от социалното и икономическото изключване на хората“, смята Симеонов. В концепцията, която Отечественият съюз представи на ген. Милев е разписан механизмът на работа на съветите. Те са доброволни, не се занимават с политическа дейност, структурират се от Общи събрания на населението в съответния квартал или населено място, ангажирани са да подготвят становища до Общинския съвети,  както за проектобюджета, така и за промени в наредби, решения за разпореждане с общинско имущество, извършват текущ контрол на изразходването на средства. Числеността им зависи от броя на жителите, като минимумът е трима съветници за села до 100 жители и11съветници за големите села и кварталите.

„Желанието ми е да възстановим диалога с хората. Аз имах редовен приемен ден всеки понеделник като кмет и през последните 4 години не съм спирал, затова и срещите ми сега минават по – скоро в работен режим, защото познавам проблемите и зная какво може да е решението им“, каза Милев.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЛЕКАРИТЕ ОТ СЛИВЕН С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК
Следваща СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА XV МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО СВОБОДНА БОРБА „СТОТЕ ВОЙВОДИ”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА УКРЕПВА СКАЛНИЯ СКАТ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“, ПРЕДИ КАТ – СЛИВЕН

Община Сливен предприе укрепителни дейности на скалния скат, който се намира на бул. „Банско шосе“, преди КАТ. Напълно се сменя старата и амортизирана мрежа, като се поставя нова и по-стабилна.

Новини Сливен

КЕРВАН ОТ КОНЕ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА 28-ИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА КАРАКАЧАНИТЕ

Каракачански керван от номадското минало на етноса ще бъде пресъздаден на традиционния национален събор в местността Карандила. „Керванът ще се състои от коне със самари, водени от възрастни мъже, а

Новини Сливен

15-ГОДИШНА ШОФЬОРКА БЛЪСНА СИТРОЕН В КРАЙПЪТНО ДЪРВО

На 23 септември, в 19,00 часа, от телефон 112 е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на пътя за село Загорци, община Нова Загора. На място е изпратен полицейски екип,