КАРТИЧКИ С БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВЕЛИКДЕН ПОЛУЧИХА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ОБЩИНА КОТЕЛ
април 10, 2023 164 Прегледи

КАРТИЧКИ С БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВЕЛИКДЕН ПОЛУЧИХА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ОБЩИНА КОТЕЛ

Деца от Творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“ дариха традиционно 140 великденски картички на хората от третата възраст в община Котел.

Потребителите на социалните услуги „Дневен център за стари хора“ и „Домашен социален патронаж“ бяха поздравени от децата за наближаващия светъл християнски празник- Възкресение Христово, след което им пожелаха много здраве, радост и мъдрост.

По повод Великден творческо обединение „Дарования“ представя изложбата  „Весел Великден“, съобщи Ваня Митева от детския отдел на Общинска библиотека „Петър Матеев“ . Изложбата е разположена в залите на библиотеката и  ще бъде открита на 12 април /сряда/. На нея могат да видени близо 110 творби на великденска тематика, сред които има множество декорирани яйца, великденски венци, сувенирчета  и други.

По повод 202- годишнина от рождението на Георги Раковски – 14 април /петък/, в библиотеката от днес вече е организиран кът с печатни издания, посветени на видния котленец.

Сред изложените издания са книгите на Раковски: „Горски пътник“, „Българский въпрос“, „Прозрения за българите“, както и тези на  Веселин Трайков „Раковски и балканските народи“ и съавторската  книга на Веселин Трайков и Гено Генов „Георги Стойков Раковски. Страници из творчеството му“.

Предишна КОНЦЕРТИ, РАБОТИЛНИЦА ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА И СВЕТА ЛИТУРГИЯ В СЛИВЕН – ЧАСТ ОТ ВЕЛИКДЕНСКАТА ПРОГРАМА
Следваща СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН ОРГАНИЗИРАТ ПРИЕМНИ С ГРАЖДАНИ И ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месец март. Те се провеждат всеки понеделник, от 9.30 до 16.30 часа. Приемните на представителите на

Новини Сливен

БУС ГОРЯ В КЕРМЕН

На 3 август, в 00,28 часа, е получен сигнал за запален товарен автомобил в град Кермен. Автомобилът е „Мерцедес Спринтер“ и е бил паркиран пред дома на заявителя, който е

Новини Сливен

ВЕЧЕ Е ЯСЕН ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2019 г. се присъжда на управителя на „Еко Фарм 2005“ ЕООД Стоян Стоянов. На свое заседание Обществената комисия за избор на носител на