КАРТИЧКИ С БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВЕЛИКДЕН ПОЛУЧИХА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ОБЩИНА КОТЕЛ
10.04.2023 380 Прегледи

КАРТИЧКИ С БЛАГОПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВЕЛИКДЕН ПОЛУЧИХА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ОБЩИНА КОТЕЛ

Деца от Творческо обединение „Дарования“ при Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека „Петър Матеев“ дариха традиционно 140 великденски картички на хората от третата възраст в община Котел.

Потребителите на социалните услуги „Дневен център за стари хора“ и „Домашен социален патронаж“ бяха поздравени от децата за наближаващия светъл християнски празник- Възкресение Христово, след което им пожелаха много здраве, радост и мъдрост.

По повод Великден творческо обединение „Дарования“ представя изложбата  „Весел Великден“, съобщи Ваня Митева от детския отдел на Общинска библиотека „Петър Матеев“ . Изложбата е разположена в залите на библиотеката и  ще бъде открита на 12 април /сряда/. На нея могат да видени близо 110 творби на великденска тематика, сред които има множество декорирани яйца, великденски венци, сувенирчета  и други.

По повод 202- годишнина от рождението на Георги Раковски – 14 април /петък/, в библиотеката от днес вече е организиран кът с печатни издания, посветени на видния котленец.

Сред изложените издания са книгите на Раковски: „Горски пътник“, „Българский въпрос“, „Прозрения за българите“, както и тези на  Веселин Трайков „Раковски и балканските народи“ и съавторската  книга на Веселин Трайков и Гено Генов „Георги Стойков Раковски. Страници из творчеството му“.

Предишна КОНЦЕРТИ, РАБОТИЛНИЦА ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА И СВЕТА ЛИТУРГИЯ В СЛИВЕН – ЧАСТ ОТ ВЕЛИКДЕНСКАТА ПРОГРАМА
Следваща СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ В ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА ЗАГИНАХА ПРИ УДАР НА БМВ В КАРУЦА КРАЙ СЛИВЕН

Четирима души загинаха, след като мощен джип БВМ Х6 удари каруца край Сливен. Драмата се разиграва в 3 часа сутринта на Гергьовден на шосето от Сливен към кръговото при село

Новини Сливен

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН НАРАСНА НА 555 ДУШИ НА 100 000 ЛИЦА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

Заболеваемостта в област Сливен се увеличи на 555,5 души при средна за страната от 431,3 души на 100 000 лица от населението, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сливенска област е седма

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА С ДРОГА И ДВАМА С АЛКОХОЛ СА ЗАЛОВЕНИ ЗАД ВОЛАНА

Водачи, употребили алкохол и наркотици са установени в хода на специализирана операция по безопасност на движението на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията е в рамките на националната кампания „Безопасно лято“ и