КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ ОТ КОАЛИЦИЯ „ПП-ДБ“ МАРИНЧО ХРИСТОВ СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ НА СЕЛАТА КОВАЧИТЕ И БИКОВО
18.10.2023 857 Прегледи

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ ОТ КОАЛИЦИЯ „ПП-ДБ“ МАРИНЧО ХРИСТОВ СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ НА СЕЛАТА КОВАЧИТЕ И БИКОВО

В два поредни дни кандидатът за кмет от Коалиция „ПП-ДБ“ инж. Маринчо Христов се срещна с жители на сливенските села Ковачите и Биково, където представи и кандидатите за общински съветници.

Срещите са базирани на заложения приоритет в управленската програма на коалицията, за съживяване на българското село.

„Ние ще осигурим повече правомощия на селските кметове, които да им дават повече свобода във взимането на решения. Да има прозрачност в управлението и всичко да става от хората, през тях и за тях, за да може жителите на по-малките и отдалечени от града села да не се чувстват забравени“ каза Маринчо Христов пред хората, дошли да се запознаят с него.

„За нас е важно да се чува гласът на обикновения човек, защото той е най-потърпевш от всички управления до сега“ добави още той.

В духа на приятелски разговор, местните жители споделиха проблеми, натрупани от десетилетия като най-наболелите въпроси бяха влошената инфраструктура и проблем с водопреносната мрежа. Жителите на Биково се оплакаха от постоянно спиране на водоподаването.

Много сериозен проблем за тях са и: липсата на редовен междуградски транспорт. Жителите на Биково нямат редовен автобус към Сливен и останалите селища около тях. Не функциониращ отводнителен канал, занемареният гробищен парк на селото, нарастващата популация на бездомните животни.

Жителите на с. Ковачите пък споделиха, че най-голямата им болка е занемаряването и ограбването на Сливенски минерални бани и изразиха своята надежда, че един ден, те ще функционират отново, за да осигурят не само нови работни места, но и хората да имат достъп до лековитата минерална вода. Инж. Христов отговори, че това е сложна задача, понеже Община Сливен не е едноличен собственик на земята.

Хората имаха възможност да изкажат и свои виждания за решаване на проблемите с изхвърлянето на боклуци и призоваха да има санкции за всички, които замърсяват в района на селата.

Предишна СДС - СЛИВЕН ЗАЯВЯВА КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща СЛИВЕН: ПРОБИВ ИЛИ ТРЕТИ МАНДАТ ЗА РАДЕВ ПОД ЧАСОВНИКА, КОЙТО ПЕЕ "СТАНИ, СТАНИ, ЮНАК БАЛКАНСКИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

292 СЕКЦИОННИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ СА СФОРМИРАНИ В СЛИВЕНСКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН

Със свои решения Районната избирателна комисия в Сливен определи състава на 292-те секционни избирателни комисии (СИК) в 21 Многомандатен избирателен район за парламентарните избори на 2 октомври. Общият брой на

Новини Сливен

ПРЕМАХВАТ НЕЗАКОННИ ГАРАЖИ В КВ. „КОЛЬО ФИЧЕТО”

В почивният понеделник започна премахване на незаконни гаражи по поречието на река Новоселска в кв. „Кольо Фичето” в Сливен. Специален кран повдигаше гаражите, слагайки ги на платформа, видя репортер на

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА „СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ“

Скъпи съграждани, Уважаеми жители и гости на община и област Сливен, Днес започват Майските дни на културата „Сливенски огньове“ – традиционна кулминация и ярък символ на неувяхващата сливенска духовност. Празници,