КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ВИ ПРЕДЛАГА СВОИТЕ ВЪЗГЛЕДИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОБЩИНА СЛИВЕН

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН МОМЧИЛ ПАНТЕЛЕЕВ ВИ ПРЕДЛАГА СВОИТЕ ВЪЗГЛЕДИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Момчил Пантелеев е кандидат за кмет на община Сливен от Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“/Християндемократическа партия на България /номер 47 в бюлетината/.

Предлагаме ви неговото виждане за бъдещето на Сливен и общината:

Сливен е градът, в който сме се родили, живеем и по всяка вероятност ще умрем.

Това го поставя на особено място в сърцето на всеки. Стремежът към по-добро винаги е бил водещ мотив във всички действия.

Хората от моето поколение пазят спомена от годините, в които градът ни се славеше с развита икономика. Туризмът предоставяше на гостите на града ни исторически, архитектурни и природни забележителности и богатства. Спортният живот гарантираше приятни емоции на голяма част от жителите на града, с постигнатите високи резултати и добри класирания по много и различни по вид спортове и беше основателен повод за местна гордост.

Славата на града ни далеч надхвърляше националните ни граници. Бяхме търсен, коректен и желан партньор.

Разбира се, тези времена отминаха безвъзвратно и днес реалностите са различни.

В историческия етап на прехода, както цялата ни държава, така и града ни в частност, преминаха през много тежки изпитания. Бяха допуснати много управленски грешки.

В най-близката история на Сливен се открояват и най-тежките за него години, свързани с предприемането на редица управленски решения, с елементи на неоправдан стопански риск. Общината се свлече на дъното по социологически и икономически показатели.

Финансовото състояние на общината, спокойно можем да заявим, че че беше в колапс.

Много млади хора потърсиха реализация в големите градове и чужбина. Тази тенденция се запазва и градът постепенно се завладява от индоевропейската култура, която за съжаление не придава добавена стойност.

Тези грешки, с натрупвания от всяко следващо управление, бяха резултат на една негласна приемственост и съучастие. Тази тенденция се запази и в последния мандат. Това оставя едно усещане за съпричастност към извършените престъпления и насаждане на усещане за несправедливост. Несправедливост, породена от тежеста на управленската безстопанственост, която се калкулира изцяло на сметката на обикновения гражданин. Това усещане създава непреодолимата и непоносима разлика между гражданите и управляващите.

Не може да се отрече, че при управлението на кмета Радев, общината стъпи на по-здрава основа. Този резултат обаче не е следствие на стабилно и ефективно производство и промишленост, а е резултат на едно управленско решение, за преструктурирането на общинските задължения, което отсрочи тяхната изискуемост във времето. Това от една страна е добре и даде малко въздух, за да се предприемат стъпки за оттласкването от дъното и стабилизирането на икономиката в общината, но от друга е само едно отлагане на вредоносния резултат, което без предприемане на сериозни действия за превръщането на общината в атрактивна зона за развиване на бизнес, ще си остане само като по-дълъг фитил на бомбата, която така или иначе ще се взриви.

И тук са моите претенции и забележки. В тази насока останаха много резерви.

Какво предлагаме ние…

(Следва продължение)

Може да подкрепите Момчил Пантелеев, кандидат за кмет на Сливен и водач на листата за съветници на Свети Георги Победоносец/Християндемократическа партия на България с номер 47 в двете бюлетини.

Предишна БИЗНЕСМЕНЪТ ВЛАДИМИР РУСЕВ ПРЕДСТАВИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В РИМ ИДЕЯТА НА СТЕФАН РАДЕВ ЗА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА МЕЖДУ СЛИВЕН И ЯМБОЛ
Следваща ЛЕК АВТОМОБИЛ Е ОТКРАДНАТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "ДАМЕ ГРУЕВ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАДОВЕТЕ СЛИВЕН, БИДГОШЧ И НИШ ЗАПОЧНАХА СЪВМЕСТНО ПАРТНЬОРСТВО

На официална церемония в зала „Май“ днес Сливен се побратими с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия). На събитието присъстваха делегати и дипломати от двете страни. Срещата се провежда под

Новини Сливен

КЪСМЕТЛИЙКА ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ 100 000 ЛЕВА

Късметлийка от Сливен спечели 100 000 лева, научи Sliveninfo. Жената е служителка в „Евроинс“ – Сливен. Днес по обяд тя разбрала за печалбата, което повиши настроението в застрахователния офис до

Новини Сливен

ОБЯВА НА ВиК -СЛИВЕН ЗА НОВАТА ЦЕНА НА ВОДАТА, СЧИТАНО ОТ 01.01.2019 ГОДИНА

С Решение № Ц-20 от 28.12.2018 г. на Комисия за енергийно и водно регулиране, относно изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2019 г. по реда на чл. 6,