КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА МК „ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“: АКО СЛИВНАЛИИ САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ, НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА МК „ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“: АКО СЛИВНАЛИИ САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ, НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ

Румен Бозуков е кандидат за кмет на Сливен от името на МК „Движение заедно за промяна”. 45-годишният юрисконсулт на фирма е завършил икономика и право. Баща е на 3 деца. Оглавява ПП „Движение 21” в Сливен.

 

Въпрос: Г-н Бозуков, Вие влязохте в политиката преди по-малко от 2 месеца, а вече сте кандидат за кмет на Сливен. Не е ли твърде висока летвата за един човек, който е отскоро  в политиката?

Отговор: Да си кандидат-кмет на осмия по големина град в България е много сериозна отговорност. В Този смисъл летвата е наистина висока.  Аз винаги съм имал активна гражданска позиция и считам, че скорошното ми влизане в политиката е по- скоро плюс, отколкото минус.

Въпрос: Кое основно Ви накара да приемете номинацията за кмет на МК „Движение заедно за промяна”?

Отговор: От една страна, бях поласкан от доверието на хората в нашата коалиция. От друга страна, аз съм роден и живея в Сливен. Като всички тук, под Сините камъни, виждам какво се случва с града ни. Той обезлюдява, особено що се отнася до младите и активни хора. Считам, че трябва да дам своя принос тази тенденция да спре и Сливен да тръгне нагоре. Да има повече бизнес, работни места, повече ученици и студенти и усмихнати хора.

Въпрос: Как на практика предвиждате това да се случи?

Отговор:  Аз съм реалист и разбирам, че днес живеем в силно централизирана държава – почти всичко зависи от централната власт. Идеите за децентрализация останаха само на хартия. Докато това не се промени, има един изход –  обединение на силите, на потенциала и умовете на всички хора, които милеят за Сливен. Кметът може и трябва да кани депутатите от всички партии на срещи поне два пъти годишно. Той да поставя наболелите въпроси, а депутати и други лобисти на Сливен да работят за тяхното решаване. Трябва да разберем, че, ако сами не си помогнем, няма кой да го направи. Съседен Ямбол нееднократно дава пример в това отношение през последните десетина години.

Въпрос: Защо избрахте да станете член и да оглавите точно „Движение 21”?

Отговор: Това е една сравнително млада партия, чийто лидер адв. Татяна Дончева впечатлява много българи със своя интелект и безстрашие. Очаквам я скоро в Сливен, за да подкрепи мен и нашата листа и да сподели своите мисли с жителите на нашия град.

Въпрос: Дълго ли се колебахте, преди да вземете решение да станете кандидат-кмет?

Отговор: Естествено, се консултирах с моята съпруга и моите родители. Те ме подкрепиха, както и приятелите ми. Колебанието трая не повече от 2 седмици.

Въпрос: Каква предизборна кампания очаквате?

Отговор: На сериозен дебат и идеи за развитието на нашите град и община. Тук е мястото да кажа, че от името на коалицията, която представлявам, ще представя своя план за управление на Сливен в съкратен вид- ясно и конкретно. Надявам се идеите ни да достигнат до всеки, който милее за Сливен, да бъдат осмислени, а който иска, може да застане зад тях, гласувайки за мен и листата ми.

 

Георги Мангинов

Предишна ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2019
Следваща ПОСТАНОВКАТА "2 БИЛЕТА ЗА ПАРИЖ" НА 24 СЕПТЕМВРИ В ЗАЛА "СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ

Заседание на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия се проведе по-рано днес в сградата на Общината. Сред точките в дневния ред бяха обсъждане и приемане на Общинската програма за

Новини Сливен

400 ЛЕВА И ДОКУМЕНТИ СА ЗАДИГНАТИ ОТ АПАРТАМЕНТ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на домова кражба. За времето от 14,00 до 14,30 часа на 13 октомври неизвестен извършител е проникнал в незаключен апартамент в центъра на град

Новини Сливен

ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ОТБЕЛЯЗВА ДНЕС АНДРЕЕВДЕН

Православната църква почита днес паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани – християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, брат на Свети Петър. От ранни години Андрей жадувал за божествената истина и