КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА МК „ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“: АКО СЛИВНАЛИИ САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ, НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ

КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА МК „ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“: АКО СЛИВНАЛИИ САМИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ, НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ

Румен Бозуков е кандидат за кмет на Сливен от името на МК „Движение заедно за промяна”. 45-годишният юрисконсулт на фирма е завършил икономика и право. Баща е на 3 деца. Оглавява ПП „Движение 21” в Сливен.

 

Въпрос: Г-н Бозуков, Вие влязохте в политиката преди по-малко от 2 месеца, а вече сте кандидат за кмет на Сливен. Не е ли твърде висока летвата за един човек, който е отскоро  в политиката?

Отговор: Да си кандидат-кмет на осмия по големина град в България е много сериозна отговорност. В Този смисъл летвата е наистина висока.  Аз винаги съм имал активна гражданска позиция и считам, че скорошното ми влизане в политиката е по- скоро плюс, отколкото минус.

Въпрос: Кое основно Ви накара да приемете номинацията за кмет на МК „Движение заедно за промяна”?

Отговор: От една страна, бях поласкан от доверието на хората в нашата коалиция. От друга страна, аз съм роден и живея в Сливен. Като всички тук, под Сините камъни, виждам какво се случва с града ни. Той обезлюдява, особено що се отнася до младите и активни хора. Считам, че трябва да дам своя принос тази тенденция да спре и Сливен да тръгне нагоре. Да има повече бизнес, работни места, повече ученици и студенти и усмихнати хора.

Въпрос: Как на практика предвиждате това да се случи?

Отговор:  Аз съм реалист и разбирам, че днес живеем в силно централизирана държава – почти всичко зависи от централната власт. Идеите за децентрализация останаха само на хартия. Докато това не се промени, има един изход –  обединение на силите, на потенциала и умовете на всички хора, които милеят за Сливен. Кметът може и трябва да кани депутатите от всички партии на срещи поне два пъти годишно. Той да поставя наболелите въпроси, а депутати и други лобисти на Сливен да работят за тяхното решаване. Трябва да разберем, че, ако сами не си помогнем, няма кой да го направи. Съседен Ямбол нееднократно дава пример в това отношение през последните десетина години.

Въпрос: Защо избрахте да станете член и да оглавите точно „Движение 21”?

Отговор: Това е една сравнително млада партия, чийто лидер адв. Татяна Дончева впечатлява много българи със своя интелект и безстрашие. Очаквам я скоро в Сливен, за да подкрепи мен и нашата листа и да сподели своите мисли с жителите на нашия град.

Въпрос: Дълго ли се колебахте, преди да вземете решение да станете кандидат-кмет?

Отговор: Естествено, се консултирах с моята съпруга и моите родители. Те ме подкрепиха, както и приятелите ми. Колебанието трая не повече от 2 седмици.

Въпрос: Каква предизборна кампания очаквате?

Отговор: На сериозен дебат и идеи за развитието на нашите град и община. Тук е мястото да кажа, че от името на коалицията, която представлявам, ще представя своя план за управление на Сливен в съкратен вид- ясно и конкретно. Надявам се идеите ни да достигнат до всеки, който милее за Сливен, да бъдат осмислени, а който иска, може да застане зад тях, гласувайки за мен и листата ми.

 

Георги Мангинов

Предишна ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2019
Следваща ПОСТАНОВКАТА "2 БИЛЕТА ЗА ПАРИЖ" НА 24 СЕПТЕМВРИ В ЗАЛА "СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО НАГРАДИ НА „ФОЛКЛОРНА ОГЪРЛИЦА“ 2018 В КОТЕЛ

В Котел, за много от участниците вчера успешно приключи Националния детски конкурс „Фолклорна огърлица“. Шестнадесетото издание на конкурса събра над 120 малки изпълнители на народна музика, певци и танцьори от

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК МИНЧО АФУЗОВ ИЗЛЕЗЕ С „КЪРВАВО“ ПИСМО ДО ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН

Общинският съветник от групата на БСП Минчо Афузов излезе с разтърсващо обръщение до своите избиратели. Писмото, което е публикувано във фейсбук профила на Афузов, с право може да се нарече

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА ШОФЬОРИ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА АЛКОХОЛ, ЕДИН ЗА ДРОГА, А ЕДИН ЗА ДРОГА И АЛКОХОЛ

Операции по пътна безопасност- шестима задържани за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, образувани са 6 бързо производства. 29-годишен водач на лек автомобил „Смарт“ е установен да управлява