КАНДИДАТЪТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД АТАНАС ДИМИТРОВ ЗА СЕБЕ СИ
март 30, 2023 820 Прегледи

КАНДИДАТЪТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД АТАНАС ДИМИТРОВ ЗА СЕБЕ СИ

Завърших ПМГ „ Добри Чинтулов“ в паралелка с усилено изучаване на Биология и Английски език. След това Завърших в ПУ „П.Хилендарски“  бакалавърска степен по „Екология и опазване на околната среда“, след което завърших Магистърска степен по „Микробни Биотехнологии“.

През по-голямата част от съзнателният си живот съм бил част от различни НПО, като доброволец, работник и мениджър, през периода 2012-2012 работих , като мениджър на българският екип на една от най-големите международни здравни организации в световен мащаб. Фокусът на работата на тази организация беше върху сексуалното и репродуктивно здраве на уязвими групи от хора и техните семейства.

Малко след започването на кризата с КОВИД -19, реших да сменя попрището и да за включа в екипа на местна многопрофилна болница, където отговарям за вирусологичната лаборатория и провеждането на изследванията на пациенти, както от болницата, така и извън нея.

Познавам проблемите свързани със Здравната система, от гледна точка на пациент, на човек, който се е опитвал да помага на други пациенти да получат конституционното си право на достъпно и качествено здравеопазване и от няколко години от гледна точка на човек работещ в системата. Проблемите са много и са интердисциплинарни, като започнем от липсата на желаещи млади лекари да се развиват в страната и липсата на специалисти по здравни грижи, през лошото финансиране и нуждата от доплащане от страна на пациента на почти всички нива и стигнем до неадекватното отношение на наредбата за неосигурените бременни жени. Хората във високите етажи на властта, сякаш отказват да осъзнаят, че превенцията в здравната система е в пъти по-евтина от интервенцията.

Но въпреки всички проблеми, нашата страна е прекрасна и Сливен е много хубав град. Ние всички сме поставени ежедневно пред различни избори, ние с моята съпруга сме решили да останем в България да работим това, което можем най-добре и да отгледаме децата си в Сливен, да ги изучим в прекрасните сливенски училища и да не спираме да се молим, когато дойде време те да избират да решат да останат в Сливен.

Нека на 2 април, да спрем да казваме, че няма смисъл от избори, нека да отидем до урните и да направим разумен избор.

 

Предишна МУЗИКАЛНИ ПРИКАЗКИ III - СПЕКТАКЛИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
Следваща СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ И КУПЕН ВОТ В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЕРИЕН КРАДЕЦ Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на серия от кражби във вилна зона „Селището“. Полицейските служители започват работа по случая в края на миналата седмица след получени заявления за три

Новини Сливен

ТЪРГОВИЯТА НА СЛИВЕНСКИЯ БИТАК СПИРА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Тази събота, 14 март, битакът в Сливен няма да работи. Предприемаме тази мярка, като част от борбата срещу разпространението на коронавируса, казаха пред Sliveninfo от фирма „Билд трейд“, която стопанисва

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ИНИЦИАТИВА ПО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ

Община Сливен започна инициатива за изграждане на осветление на пешеходните пътеки като част от мерките, които ръководството предприема за повишаване на безопасността по пътищата и намаляване на рисковете от пътнотранспортни