КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ ОТ СЛИВЕН УЧАСТВАХА В НАЦИОНАЛНА СРЕЩА
05.06.2024 418 Прегледи

КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ ОТ СЛИВЕН УЧАСТВАХА В НАЦИОНАЛНА СРЕЩА

С тържествен водосвет в най-стария старопрестолен храм – св. “Николай чудотворец”, започна Националната среща на ПП “Български възход”. Събитието стартира в 14:30 и събра членове и симпатизанти на партията от цялата страна.

На конференцията имаше и силна сливенска група, водена от областния председател Димитър Балъкчиев. Заедно с него бяха и повечето кандидати за народни представители от „Български възход“ в Сливен.

В развилият се разговор бяха дефинирани основните политики на ПП “Български възход” за 50-тото Народно събрание:

Решаване на проблемите, свързани със социалното неравенство и бедността, чрез структуриране на средствата, отделяни сега за кампанийна заетост, в програми, осигуряващи временна заетост на социално изключени и хора без квалификация, при осигурено участие в курсове за придобиване на умения, които да допринасят за бъдещи възможности за редовна работа.

Делегатите на срещата се обявиха за включването на отпаднали от трудовия пазар, според квалификацията, в обучението на неинтегрирани групи от населението – в махали и отдалечени населени места. Стимулиране на менторството от страна на активни български граждани в пенсионна възраст, чрез осигуряване на целеви програми и финансиране.

Партията планира създаването на програма за младежка заетост на завършили средно и висше образование, но останали без работа, в райони с нужда от ускорено развитие, включително и със средства на ЕС. Осигуряване на гарантирана договорна трудова заетост за обучаващите се в средния и висшия курс на обучение.

Според лидерът на партията – Стефан Янев, проблемите с липсата на справедливост и доверие в съдебната система експертите от “Български възход” ще реши със следните конкретни решения:

“Ще работим за това справедливостта да бъде основен стълб при организирането на обществото ни. Тя е в основата на доверието в държавата и поради тази причина трябва да е базата на която формираме бъдещите политики в социалната сфера, гражданско правните отношения и правоприлагането.

Държавата се организира, за да може да осигури сигурност, за което създава система за данъци и приходи, която осигурява дейностите на институциите. Към това се добавя независим регулатор на обществените отношения, който осигурява справедливост. Български възход ще формира законодателни и нормативни инициативи, които да осигурят ефективен механизъм за планиране, отчетност и прозрачност при бюджетирането на държавните органи и институции. Време е да има ясна отговорност от страна на ръководителите на държавните институции за това разходването на държавните средства да става по ясен план и да подлежи на ежегодна отчетност, преди гласуването на нов бюджет.”

По проблемите на икономическата несигурност в държавата, кандидат-народните представители от “Български възход” предлагат разглеждането и гласуването на законови и нормативни инициативи за стимулиране създаването на добавена стойност под формата на български продукти, създавани от наличните национални ресурси. Важен приоритет, според тях, трябва да се сложи върху стимулиране на земеделието, стимулиране на високотехнологичното производство, стимулиране привличането на експерти в стратегическите за държавата индустрии – хранително производство, машинопроизводство, добивна индустрия с добавена продуктова стойност и енергетика.

“Живеем в политическа несигурност, политическа нестабилност, чести смени на правителства, корупция, липса на доверие в политическите институции и недемократични практики. Политическата криза не може да бъде решена, защото партиите са един файтон, който подминава интересите на гражданите и не им дава решения на реалните проблеми. Поради това имаме липса на доверие в изборния процес, липса на доверие в успеха на свободно организираните партии, като Български възход. Ако върнем доверието в изборния процес, порочните практики, на които сме свидетели в момента могат да имат само краткосрочен ефект. Можем да си върнем държавата ако участваме в изборите и не се отказваме от гласа си. Българският народ е оцелял, защото е бил упорит и активен – време е да се върнем към това.”

Мероприятието продължи с традиционен български концерт и срещи със симпатизанти.

За „Български възход“ може да гласувате с № 16.

Предишна НИКОЛАЙ ДЕНКОВ В СЛИВЕН:ДОЙДОХ, ЗА ДА ДАМ ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ТАТЯНА СУЛТАНОВА
Следваща ЕВРОПЕЙСКИЯТ ШАМПИОН ПО БОКС ТОНЧО ТОНЧЕВ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖУРНАЛИСТКА ОТ СЛИВЕН СЕ БОРИ ЗА МЯСТО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

  Една журналистка от Сливен реши да се пробва в политиката. Тя се казва Александра Иванова и е собственик на сайт за новини. Александра е част от листата на Левицата

Новини Сливен

ОМИКРИОН Е ВЕЧЕ В СЛИВЕН

52 нови случая на  Омикрон са установени у нас след целогеномно секвениране, извършено от Националния център по заразни и паразитни болести. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. 52-те клинични проби са

Новини Сливен

„ЛИНА“ ОБЯВЯВА ДЕЖУРНИ ЛАБОРАТОРИИ ПО ВРЕМЕ НА МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

„ЛИНА” остава близо до своите пациенти и по време на майските празници, като осигурява дежурни лаборатории и манипулационни в градовете Сливен и Ямбол.  С празничното им работно време може да