КАМПАНИЯ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО КРЪВОДАРЯВАНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ ЮНИ В СЛИВЕН
31.05.2024 147 Прегледи

КАМПАНИЯ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО КРЪВОДАРЯВАНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ ЮНИ В СЛИВЕН

През целия месец юни в Отделението по хематология при МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен ще се проведе кампания за безвъзмездно кръводаряване. Инициативата е по повод отбелязване на Световния ден на безвъзмездния кръводарител – 14 юни, и юбилейните 20 години от неговото честване.

Безопасната кръв спасява животи. Кръвта е необходима 365 дни в годината. Дарените кръвни съставки са спасение за спешни случаи и за хора, които се нуждаят от продължително лечение – жени с усложнения по време на бременност и раждане, деца с анемия, жертви на катастрофи, хирургични и онкологични пациенти. Редовното кръводаряване от достатъчен брой здрави хора гарантира, че кръвта винаги ще бъде налична, когато и където е необходима.

Дарената кръв се разделя на отделни компоненти, така че на всеки пациент да се даде конкретният компонент, от който се нуждае. Това извлича максимума от всяко кръводаряване, тъй като компонентите от едно даряване  се използват за лечение на различни пациенти.

Бъдете доброволен кръводарител и вдъхновение за другите!
Дарете кръв и разберете кръвната си група след първото кръводаряване. Има някои кръвни групи, които са по-редки от други. Повечето хора могат да дадат кръв, ако са в добро здраве. Има някои основни изисквания, които човек трябва да изпълни, за да стане кръводарител. Повече информация ще получите на сайта на болницата:

https://mbal.sliven.net/donation.php

Предишна ХЮСЕИН ХАФЪЗОВ, ДПС: ПРОГНОЗИРАМ ВТОРА ПОЗИЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ. ЩЕ ИМАМЕ ПРЕДИМСТВО В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ВРЪЧИ ГРАМОТИ НА ПРИЕМНИ МАЙКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ ГЛАСУВАХ ЗА НЕОБХОДИМАТА ПРОМЯНА В СЛИВЕН И В БЪЛГАРИЯ

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Атанас Зафиров упражни правото си на вот в ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен.“Днес гласувах за дългоочакваната промяна в Сливен и в България.

Новини Сливен

САЙТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕДЛАГА НОВ КУЛТУРЕН РАЗДЕЛ

Във връзка с обявеното извънредно положение и отмяната на всички събития от културния календар през май сайтът на Община Сливен има нов раздел. В него може да намерите записи на

Новини Сливен

ГРУПА УЧИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН СА ПЪТУВАЛИ В АВТОБУСА НА СМЪРТТА

Група учители от Сливен са пътували в автобуса на фирма „Юнион Ивкони“, който катастрофира днес. Вследствие на инцидента загинаха 6 души, а десетки други са ранени. Sliveninfo научи, че учителите