КАМЕН КОСТАДИНОВ: АЗ ПРЕДЛОЖИХ ДА ОСВОБОДИМ ЙОРДАН ЛЕЧКОВ

КАМЕН КОСТАДИНОВ: АЗ ПРЕДЛОЖИХ ДА ОСВОБОДИМ ЙОРДАН ЛЕЧКОВ

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Камен Костадинов потвърди, че именно той е предложил да бъде освободен Йордан Лечков от поста вицепрезидент на последния Изпълком. Юристът бе гост в бТВ, където разкри причината за това свое действие, като сподели, че разследването за евентуални злоупотреби в БФС продължава.

„Освободихме Йордан Лечков, предложението бе мое, защото е некоректно неговото държание и обижда всички останали членове, които излязоха като узурпатори, като лъжци, като хора, които са фалшифицирали неговия подпис. Аз считам, че трябва да има възможно най-бързо Конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков каза, че няма нужда от Конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за Европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса“, заяви Костадинов.

„Онзи ден имахме заседание на Изпълнителния комитет и към 16:30 ч. Михаил Касабов каза: „Колеги, да се ориентираме към приключване, защото към 17:00 ч. запечатват сградата“. Не разбрах дали това се случва всеки ден – сутрин я отпечатват, а през нощта я запечатват и трябва да има охрана с цел да не бъде изнесено нещо. До колкото знам всеки ден има разследващи в сградата, които извършват съответните действия. Полицията търси каквото е необходимо. Не съм запознат детайлно с проверката, но считам, че каквото е необходимо, ще бъде проверено. Сигурен съм, че заключенията ще бъдат обективни и се надявам те да бъдат в полза на хората, които работят във Футболния съюз, да не се установят злоупотреби, защото другото би било много кофти. Не смятам, че някои е злоупотребил, защото имам доверие на колегите си и като юрист вярвам в Презумпцията за невиновност“, каза още членът на Изпълкома.

„Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Надявам се проверката, която Министерство на спорта извършва, да установи това. Не ми се ще да вярвам, че някои е злоупотребил с пари за екипи, защото правителството на господин Борисов е първото от 30 години, което отделя пари и финансира футболната централа. За първи път от толкова години се дават пари за екипи, за масов спорт. И ако някои си позволява да бърка в кацата с меда, в малкото канче с меда, би било много жалко. Познавам колегите от БФС, надявам се никой да не си е позволил такова нещо. Не подозирам, но чакам с интерес да приключи проверката. За мен е важно дали екипите са доставени, дали са качествени, дали са на конкурентна търговска цена и дали са стигнали за своето предназначение. Познавам огромна част от колегите, които се занимават с доставките. Те са хора с ценности, които не биха си позволили да откраднат пари от детски екипи“, защити колегите си Костадинов.

Костадинов заяви, че няма да се кандидатира за президента, но има и ясна представа какъв трябва да бъде заместникът на президента Борислав Михайлов, който подаде оставка.“Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор“.

Костадинов беше попитан дали е приемливо лагерите на юношеските отбори от Елитните групи да се провеждат в хотели, които са собственост на вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Лечков.

„Не е морално. Въпросът е много тънък. Аз не съм убеден, чме Атанас Фурнаджиев сам го е направил, ако изоБщо е знаел. Възможно е да са го направили хора, които са на оперативно ниво. Знаете, че в България обичаме да се сложим на началниците, да са го направили зад гърба му, тъй като той има доста бизнеси. По моите представи той е един богат човек, едва ли е опрял до тези пари. А ако го е направил със знание, то е било, за да се дадат добри условия. Не знам каква е ситуацията в хотела на Лечков, но за мене не е морално. За мене е конфликт на интереси“, заяви бившият президент на ФК Шумен.

Камен Костадинов прие с насмешка въпроса дали не прокарва интересите на ДПС във футбола. „За тези 14 години, в които съм част от изпълкома, нека се посочи едно решение, което е обслужвало интересите на партията“, призова той.

 

БНР

Предишна 7 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА ЗАПЛАХА ЗА УБИЙСТВО НА ЖЕНА
Следваща ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН ФИНАНСИРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРОЕКТИ НА ЧИТАЛИЩА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗЛЕЗЕ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ ЗА ПРИЕМ В 1 КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2018/ 2019 Г.

На 4 юни бяха публикувани резултатите от първото класиране за прием на учениците в 1 клас на територията на община Сливен. В класирането участваха общо 1207 деца, от които 1190

Новини Сливен

12 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА НАРКОРАЗПРОСТРАНИТЕЛ

По внесено споразумение, Окръжен съд – Сливен наложи ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Красен П. Той е признал вината си, затова че на 06.06.2019 г. в

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИТЕ СИ ЗА БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ И КОНСУЛТАЦИИ ПО СЛУЧАЙ СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Във връзка с отбелязване на Деня на влюбените–Свети Валентин, Регионална здравна инспекция-Сливен организира „Дни на отворените врати”. В периода от 11.02 до 18.02.2020 г. можете да направите проверка на Вашия