КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ НА БАЛОТАЖА?

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ НА БАЛОТАЖА?

За машинното гласуване на втория тур за избор на президент и вицепрезидент Централната избирателна комисия изработи симулатор, който да улесни гражданите преди да отидат в секциите, съобщиха от областната администрация. Симулаторът може да се използва чрез следния линк  https://www.cik.bg/suemg_21.11.2021/.

Какво трябва да знаят избирателите за машинното гласуване на балотажа?

Стъпките за гласуване са следните:

Поставете картата с чипа нагоре, за да активирате машината. Ще видите поле с надпис – „избори за президент и вицепрезидент“.

За президент и вицепрезидент избирате кандидатска двойка. Може да изберете независими кандидати или „не подкрепям никого“.

Прегледайте вашия избор и може да го промените. Прегледайте окончателния си избор и гласувайте. Изчакайте звуковия сигнал, вземете разписката. Сгънете и пуснете в кутия пред ЦИК.

Предишна УДЪЛЖАВА СЕ СРОКА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА РИСУНКИ И/ИЛИ СТИХОТВОРЕНИЯ ЗА СЕМЕЙНИЯ КОНКУРС ОБЯВЕН ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ
Следваща РЕМОНТИТЕ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА ПРОДЪЛЖАВАТ, СЛЕДВАТ СЕЛАТА КАМЕН И ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИТНИЧАРИ ОТКРИХА НЕЛЕГАЛНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ КРАЙ НОВА ЗАГОРА

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” иззеха 590 литра нелегален енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво и уреди за зареждане при проверка на паркинг край селище

Новини Сливен

ДЖИП „МЕРЦЕДЕС” СЕ БЛЪСНА В ЛЕК АВТОМОБИЛ НА „ЯМБОЛСКО ШОСЕ” В СЛИВЕН

Джип марка „Мерцедес” и лек автомобил се удариха до джамията в кв. „Надежда”. Инцидентът стана малко след 18 часа на 8 септември. Леката кола е излизала от квартала, а джипът

Новини Сливен

БИЛЕТЧЕТО ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ В СЛИВЕН СТАНА 1,20 ЛВ

Билетчето за пътуване в градския транспорт на Сливен стана 1,20 лв. Решението взе общинския съвет преди минути. Досега 11 г. билетът струваше 80 ст. Очаквайте подробности!