КАДРОВИ ЗЕМЕТРЪС В СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ
август 25, 2020 1978 Прегледи

КАДРОВИ ЗЕМЕТРЪС В СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ

Кадрови земетръс удари Сливенската митрополия в разгара на лятото, научи Sliveninfo. Вълкан Янев вече не е секретар на митрополията, отец Евгений вече не е Протосингел, а брат му отец Силвестър вече не е Духовен надзорник на епархията. Новият секретар на Сливенската митрополия ще встъпи в длъжност на 1 септември. С голяма доза сигурност може да се каже, че това ще бъде Иван Млечков, който е богослов и е един от хористите в централния православен храм „Свети Димитър“ в Сливен.

Sliveninfo научи, че кадровите смени се правят от митрополит Иоаникий.

В началото на лятото отец Силвестър публично обвини Вълкан Янев в това, че не е защитил църковния интерес при спор за земи на митрополията край морето. Секретарят на митрополията излезе в отпуск и отказа да влезе в публичен спор. С решенията си дядо Иоаникий очевидно дава знаци във вид на наказания и на двете враждуващи страни.

Все още не е ясно кои ще бъдат новите протосингел и духовен надзорник на Сливенска митрополия.

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща "ВиК СЛИВЕН": ПОДАВАНЕТО НА ВОДА В ТУНДЖА ПОМАГА ЗА ПИТЕЙНОТО СНАБДЯВАНЕ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ТРИТЕ ВИДА ИЗБОР НА 27 ОКТОМВРИ БЯХА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ПО ОБЩИНИ

Всички бюлетини, изборни книжа и материали за произвеждане на местните избори на територията на Сливенска област пристигнаха на 22 октомври. В зала „Май“ в община Сливен бяха разпределени бюлетините и

Новини Сливен

ГРАЖДАНИ ПОСТАВЯХА ВЪПРОСИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО

По различни въпроси днес граждани се обръщаха за съдействие в приемния ден на общинското ръководство. Заместник кметът Румен Иванов беше запознат с инфраструктурен проблем в един от кварталите на града,

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ГОРЯЩИ ВЪГЛИЩА

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в полуремарке, натоварено с дървени въглища. Сигналът е получен в 18,45 часа на 26 април. Произшествието е ликвидирано в 18,53 часа. Пострадали няма.