И ПЛУВАНЕТО ВЛИЗА В ПРЕВАНТИВНА ПРОГРАМА НА МКБППМН
23.01.2024 1396 Прегледи

И ПЛУВАНЕТО ВЛИЗА В ПРЕВАНТИВНА ПРОГРАМА НА МКБППМН

Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат безплатни уроци по плуване на общинския покрит басейн в кв. „Сини камъни“.  Само срещу такса за вход, всеки ден от 16 до 17 часа, басейнът ще е територия за начинаещи малки и по-големи ученици – бъдещи плувци. Те ще придобият първоначални умения под наставничеството на квалифицирани треньори. Тези дейности са предвидени в нова превантивна програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на Общината.

Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които досега не са проявявали интерес или не са имали възможност да се запишат на тренировки по плуване. Очакванията са децата и младежите да бъдат мотивирани за здравословен начин на живот. Програмата поставя акцент върху превенцията на затлъстяването при децата и екранната зависимост от електронните устройства.

До края на януари бъдещите плувци трябва да заявят в своето училище желанието си да бъдат обучени. Очаква се първите безплатни тренировки за начинаещи да започнат от средата на февруари.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт от Общината, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, от спортисти – ветерани, от любители – деца и възрастни. Провеждат се спортни състезания, обучения на спасители.

 

 

Предишна МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЩЕ КАЦА ДНЕС В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: НАМЕРИХМЕ БЪРЗО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА С ТОКА В КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“ - ДА СЕ ПОСТАВИ МОБИЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИЗОВИ МЕСТА ЗА СЛИВЕНСКИ АКРОБАТИ ОТ НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР

  Във Варна се проведе Държавен турнир „Млад акробат“ и клубът от Сливен  СКА „Стефан Данчев“ завоюва сребърни медали. Женска тройка във възрастите от 8 до 14 и мъжка двойка.

Новини Сливен

МАЛКО НАД 26 600 ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ДА ПОДМЕНЯТ ЛИЧНИТЕ СИ ДОКУМЕНТИ ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

До края на 2020 година изтича срокът на валидност на близо 26 644 лични карти на граждани от Сливенска област, напомнят от сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Сливен. От

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 31.07.2019г. (сряда) до 15.00 часа ще бъде прекъснато водоподаването в района на ул. „Столетов“. При възможност