И ЗАМИРИСА …НА ИЗБОРИ
август 31, 2020 746 Прегледи

И ЗАМИРИСА …НА ИЗБОРИ

Преди час ароматът на избори стана осезаем и се чувства все по-силно. Не само заради предстоящия национален протест на 2 септември, който обединява различни граждани и партийни структури от целия политически спектър. Този път замириса на избори заради категоричното изявление на ДПС, че партията на Доган няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова Конституция и още по – важно – няма да подкрепи и свикването на ВНС. Това се случва два дни преди датата 2 септември, когато  ГЕРБ трябва да внесат 120 подписа за новата Конституция. Формално погледнато това може и да се случи. Но защо ще дебатират върху подобен проект през следващите няколко месеца българските депутати, щом вече е ясно, че не могат да свикат ВНС. Ясно е от декларациите на БСП и ДПС, без чиито депутати намирането на 160 гласа е невъзможно. Ако се отиде към „тупкане на топката” и безсмислени дебати, това само ще увеличи до краен предел общественото напрежение. Да, възможно е ДПС да подкрепи нов премиер, например Николай Младенов, в този парламент.

Но за всички е ясно, че и това няма да успокои страстите на протестиращите. А не е сигурно, че ДПС ще рискува  предизборно. Което прави  извънредните избори все по – вероятни. Аз вече усещам мириса им. Сигурен съм, че и вие го чувствате. Ако имате политическо обоняние.

 

Георги Мангинов

Предишна ГЕНЕРАЛ МИЛЕВ ПОДКРЕПЯ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС НА БСП
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗКАЗА БЛАГОДАРНОСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ И ДОБРОВОЛЦИТЕ, УЧАСТВАЛИ В ГАСЕНЕТО НА ГОЛЕМИЯ ПОЖАР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАМАЛЕНИ УЧЕБНИ ЧАСОВЕ ЗАРАДИ ЛОШОТО ВРЕМЕ В НЯКОИ ШКОЛА НА СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Заради лошите атмосферни условия учебните часове в училищата в общините Нова Загора и Котел и сливенското село Блатец са намалени. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование в Сливен

Новини Сливен

ЗИМНА ПРИКАЗКА ТАЗИ СУТРИН В СЛИВЕН

Истинска зимна приказка е Сливен тази сутрин. Толкова сняг рядко пада в града. Основните пътни артерии са проходими, но в по-малките улици движението е силно затруднено, а някъде и невъзможно.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА „ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!“

В залата на Областния информационен център по-рано днес бяха наградени победителите и участници в онлайн конкурса за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“. Инициативата бе част от кампанията на