ИСТОРИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ПЕТДНЕВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ“
юни 5, 2023 298 Прегледи

ИСТОРИЧЕСКИЯТ МУЗЕЙ В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ПЕТДНЕВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ“

Регионалният исторически музей (РИМ) „Д-р Симеон Табаков“- Сливен организира петдневна образователна програма „Ваканция в музея“ за деца от първи до четвърти клас. Това съобщиха от културния институт.

В програмата са включени забавни образователни, дидактични игри, опознавателни разходки и изложби.

Първата група започва от 12 юни, а втората – от 19 юни. Продължителността на заниманията през деня ще бъде от 9  до 12 часа.

Програмата е насочена към деца от различни възрастови групи. Основната й цел е да изгради у тях потребност от общуване с културните ценности. Участвайки в програмата, те пътешестват в историческото и културното пространство под формата на игра и разширяват познанията си за заобикалящия ги свят.

За пръв път музейно-образователната програма на РИМ-Сливен се състоя през 2012 година, по време на пандемияна от КОВИД-19, занятията бяха основно на открито, при спазване на социална дистанция, а броят на децата бе ограничен.

 

БТА

Предишна ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ МИЛКОВ СЪБРА НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ СИ ИСТОРИИ В КНИГА ПО ПОВОД 50-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ
Следваща КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ "РОК И НЕКА ДА Е СВЕТЛИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАСИВА ПРОЛЕТНА ИЗНЕНАДА В ЦИКЪЛА „МЛАДА ЕВРОПА“ НА СЛИВЕНСКИТЕ СИМФОНИЦИ

В зала „Сливен“ дуетът Ива Маринова, цигулка и Стефан Симов, пиано представи едно забележително, високопрофесионално и блестящо изпълнение на една трудна програма Истински късмет имаше публиката, дошла в зала „Сливен“,

Новини Сливен

БСП: ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ПОКАЗАХМЕ, ЧЕ МОЖЕМ ДА ВДИГНЕМ СЛИВЕН НА КРАКА

В четвъртък кандидатите на коалиция „БСП за България“ канят своите симпатизанти в 12.30 часа на площад „Хаджи Димитър“, за да си  пожелаят успех в края на кампанията преди изборите в неделя. 

Новини Сливен

ПЕТИМА БЯХА АРЕСТУВАНИ ЗА ОТКАЗ ДА ИЗПЪЛНЯТ ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ

Петима са задържани, иззети са 8 музикални уредби при операция на РУ-Сливен  по опазване на обществения ред. Акцията е осъществена на 18 и 19 август на територията на квартал „Надежда“