ИСКАНЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ Е ПЪРВИЯТ ПРИОРИТЕТ НА КАБИНЕТА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ
май 11, 2023 514 Прегледи

ИСКАНЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ Е ПЪРВИЯТ ПРИОРИТЕТ НА КАБИНЕТА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ

 

Предложение за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев ще е първото нещо на кабинета на Мари Габриел, обяви самата тя на среща с парламентарната група на ГЕРБ в парламента.

Мотивът – заради уронване престижа на съдебната власт.

„Първото, което ще направи министъра на правосъдието в моето правителство, е да внесе във ВСС искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване на престижа на институцията“, заяви  Мария Габриел, обявявайки трите „ААА“  на своята управленска програма: Амбиция, Авторитет и Ангажимент.

Правосъдна реформа, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне, механизъм за разследване на главния прокуратура – това са другите приоритети на правителството на ГЕРБ.

„Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България е Европа – да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент“, обясни тя.

 

epicenter.bg

Предишна ПАТРУЛКА КАТАСТРОФИРА, ГОНЕЙКИ ДИЛЪРИ НА ДРОГА
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН УЧАСТВА В ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ И ФЕСТИВАЛ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ В РУСЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ДАРЕНИЕ ОТ НФСБ И БИЗНЕСА ЗА МЕДИЦИТЕ В СЛИВЕНСКО

Пореден хуманен акт към медиците, този път в област Сливен, бе направен по инициатива на НФСБ. 150 предпазни шлема получи областната болница „Д-р Иван Селимински” в Сливен. 50 от тях

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Катаджия спира доста неориентиран младеж-шофьор: – Добър вечер, господине! Документите за провеpка! – Лелееее, брат… Къде съм аз? – Господине, документите ви. Моля! – Шшшш… Брат… Къде съм, бре?

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж се кара със жена си: – И откъде ти хрумна, че обичам твоите роднини по-малко от моите? Ето, например, обичам много повече свекърва ти, отколкото тъща ми. – Малко