ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ, СРОКОВЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ, СПРАВКИ И ДР.

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ, СРОКОВЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ, СПРАВКИ И ДР.

Във връзка с предстоящите избори за Президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители за Народно събрание на 14 ноември 2021 г., избирателите могат да правят справки в страницата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството http://www.grao.bg/elections/, както следва:

– Да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване.

– Да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако населеното място на настоящия им адрес е различно от населеното място на постоянния им адрес, чрез страницата https://regna.grao.bg/

– Чрез мобилен и стационарен телефон на 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

В Община Сливен „Център за административно обслужване“, могат да бъдат заявени следните услуги:

– Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящия си адрес /чл. 36, ал. 1 и ал. 4 от Изборния кодекс/. Заявлението /Приложение № 30 – ПВР/НС/ може да бъде подадено до 30 октомври 2021 г.

– Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец или чрез електронно заявление през интернет страницата на общините по постоянния им адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане за вписване в списъка за гласуване по настоящия им адрес /чл. 36 от Изборния кодекс/.

Подвижна избирателна секция се образува при наличие на не по-малко от 10 избиратели подали заявление /чл. 37, ал. 1 от Изборния кодекс/. Заявлението /Приложение № 39 – ПВР/НС/ трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на общината. Краен срок за подаване 30 октомври 2021 г. При условие, че на територията на населеното място е назначена подвижна секционна избирателна комисия, срокът за подаване на заявление за включване в секцията се удължава до 8 ноември 2021 г.

– Кандидатите за президент и вицепрезидент, кандидатите за народни представители, членове на ЦИК, членове на РИК и наблюдатели, могат да подадат заявление-декларация за издаване на удостоверение за гласуване на друго място /чл. 34, ал. 1-3 от Изборния кодекс/. Към заявлението /Приложение № 34 – ПВР/НС/ се прилага един от следните документи – удостоверение за регистриран кандидат за президент или вицепрезидент, удостоверение за регистриран кандидат за народен представител, копие от документ за назначаване на член на ЦИК или удостоверение за регистрация на наблюдател, копие от удостоверението за назначен член на РИК. Удостоверенията се получават лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно. Краен срок за подаване 30 октомври 2021 г.

За справки и допълнителна информация, може да се обръщате към отдел „Гражданска регистрация“ при Община Сливен, телефон за връзка 044/611 265.

Предишна ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА 60 ПЧЕЛНИ КОШЕРИ
Следваща ЧАСТНА БАРИЕРА СЕ ПОЯВИ В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ В КИПИЛОВО

Служители на РУ-Котел са разкрили и иззели незаконно оръжие. На 26 юни е извършена проверка в котленското  село Кипилово. В дома на 52-годишния М.Я. полицейските служители са намерили и иззели

Новини Сливен

ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

Една от печелившите общински фирми в Сливен е осъдена да плати над 200 000 лева. Решението е на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo. Иде реч за общинската фирма „Дентален

Новини Сливен

ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА Ж.П. ПРЕЛЕЗА В УЧАСТЪКА ТВЪРДИЦА-ШИВАЧЕВО

Продължават ремонтите на ж.п. прелеза в участъка Твърдица-Шивачево. Поради тази причина се налага организация на движението в този район. Затварянето на платното за движение ще важи до 18.00 часа на