ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ, ИЗДИГНАЛ КАНДИДАТУРАТА НА МИНЧО АФУЗОВ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН, СЕ РЕГИСТРИРА ДНЕС В ОИК

ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ, ИЗДИГНАЛ КАНДИДАТУРАТА НА МИНЧО АФУЗОВ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН, СЕ РЕГИСТРИРА ДНЕС В ОИК

Регистрацията се осъществи в 10 ч.  днес, 16.09.23 г., в Общинска избирателна комисия-Сливен. Тя беше направена от председателя на инициативния комитет Мариета Петкова. От страна на ОИК-Сливен присъстваше председателят й Росица Тодорова и един от членовете и Николай Сандев.

Граждански комитет за подкрепа обяви кандидатурата на Минчо Афузов кмет на Сливен на 22 юни 2023 г.  Част от комитета са проф. Иван Гранитски, член – кореспондент на Българската академия на науките, ген. Цветан Тотомиров, учени, творци,  писатели, музиканти, общественици, както и политически фигури.

За Афузов основните приоритети в бъдещата му работа за града ще са образование, засилване на позициите на Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране и подкрепа на бизнеса и земеделските производители при проектното финансиране и субсидиране, връщане на младите хора в града чрез подобряване на бизнес климата и създаване на екипност в работата на сливенските институции.

Минчо Афузов е магистър по „Международни икономически отношения“, има втора специалност “Икономическа информатика“ и магистър – инженер, специалност „Технология на виното“.  Дълги години работи в частния сектор.

Той е бил областен управител на Сливен два пъти от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до сега. Той беше първият областен управител в странат, който заяви желание да се оттегли от заеманата длъжност.

 

Предишна СВЕТОФАР НА "СТЪКЛЕНОТО" КРЪСТОВИЩЕ Е ПРЕЧУПЕН ПРИ ПТП
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ЛЮБОВТА КЪМ ПРИРОДАТА И ГРИЖАТА КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА ЗАПОЧВАТ С ЛИЧНИЯ ПРИМЕР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ОСЕМ ОНЛАЙН ЗАСЕДАНИЯ

До момента в Окръжен съд – Сливен са проведени общо 8 онлайн заседания. Това съобщи пред Sliveninfo съдия Мартин Данчев, изпълняващ функцията на административен ръководител на съда. „Две от онлайн

Новини Сливен

ГРАФА С КОНЦЕРТ В СЛИВЕН НА 23 МАЙ ВЕЧЕРТА

Владимир Ампов – Графа ще пее в Сливен на 23 май. Концертът започва  от 20 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“ Графа, който е един от най-обичаните български

Новини Сливен

БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ – НАПЪЛНО ГОТОВ, С МОДЕРНА ВИЗИЯ И НОВОСТИ ОТ СЪВРЕМЕННОТО ГРАДОУСТРОЙСТВО

Кметът Стефан Радев, заедно с изпълнителя на реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“, проектанта и фирмата по надзор инспектираха дейностите по завършения бул. „Хаджи Димитър“. Беше подписан и акт 15 за