ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ „ДА СПАСИМ ГРАД ЯМБОЛ ОТ КМЕТА“ АТАКУВА ГЕОРГИ СЛАВОВ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В СЛИВЕН
юли 4, 2019 703 Прегледи

ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ „ДА СПАСИМ ГРАД ЯМБОЛ ОТ КМЕТА“ АТАКУВА ГЕОРГИ СЛАВОВ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В СЛИВЕН

Ямболски сдружения и Инициативният комитет “ Да спасим град Ямбол от кмета“ направиха нещо нетрадиционно. Те застанаха пред журналисти в Сливен, за да оповестят данни за случващото се в Ямбол.

Ето какво съобщи днес БТА:

Граждански и екологични сдружения от Ямбол сигнализираха за нередности при изпълнението на европроекти. На пресконференция в Пресклуба на БТА в Сливен представители на Инициативен комитет „Да спасим град Ямбол от кмета“, Движение с екологична насоченост /ДЕН/ и Гражданско сдружение „Ние за Ямбол“ представиха отворено писмо до президента, министър председателя и главния прокурор. В него те сигнализират за злоупотреби с европейски средства, некачествено изпълнени проекти, укриване и унищожаване на документи и др.

По думите на инж. Мариета Сивкова, регионалното депо за отпадъци в землището на село Хаджидимитрово не работи в нормален, а в авариен режим, капацитетът му е изчерпан и там пет общини депонират незаконно битови отпадъци. Имало опасност за замърсяване на природата. Друг емблематичен за града обект – Безистена е бил ремонтиран, но имало проблем с устойчивостта на сградата и бил опасен за посетителите. Инж. Иван Кърцъков алармира за конструктивни проблеми при две ремонтирани сгради на детски заведения, които по думите му, са опасни. Инж. Каньо Канев заяви, че откритото писмо е към правораздавателните органи, които трябвало да отстранят кмета Георги Славов, заради редица злоупотреби.
Според представителите на сдруженията налице са схеми, които източват европейски средства, като накрая гражданите плащат за наложените корекции.

Обектите „Регионално депо“ и „Безистена“ са приети от държавна приемателна комисия, проверявани са многократно, каза пред БТА кметът на Ямбол Георги Славов. Депото е законно и работи нормално, като ако е имало нарушение на параметрите, то е било при екстремни ситуации, като например проливни дъждове. Гражданите и гостите на града могат да са спокойни и да посещават една от емблемите на Ямбол – Безистена, който е вероятно най-проверявания обект и не са констатирани никакви нарушения, посочи той. По думите на Славов, обвиненията са неоснователни, чисти лъжи и манипулативно представена информация, като ги свърза с предстоящите местни избори и опит да бъде компрометиран той самият и партия ГЕРБ в Ямбол.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА В ОБЩИНАТА
Следваща ПОЛКОВНИК ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ ОГЛАВИ ВОЕННА ПОЛИЦИЯ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ДЕЛОТО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ КРАЙ ПЕТОЛЪЧКАТА ОТНОВО НЕ ТРЪГНА

Ямболски районен съд не даде ход на делото за взривовете край Петолъчката, при които загинаха трима работници, а няколко бяха ранени. Обвиняеми по делото са собственикът на фирмата „Берета трейдинг”

Новини Ямбол

42-ГОДИШЕН ШОФЬОР САМОКАТАСТРОФИРА СЛЕД ПИЯНСКИ ЗАПОЙ

В РУ – Елхово е образувано бързо производство за шофиране след употреба на алкохол срещу 42-годишен жител на Болярово. Снощи,  към 23:00 ч. в РУ-Елхово е получен сигнал  за самокатастрофирал

Новини Ямбол

БАЛОВЕТЕ В ЯМБОЛ СТАРТИРАТ НА 23 МАЙ

Абитуриентските балове в Ямбол тази година са съсредоточени в три поредни дни от 23 до 25 май. За празничното настроение на централния площад в града отново ще бъде изградена специална