ГРАЖДАНИ ПОИСКАХА ПРЕМЕСТВАНЕ НА ВЕЛОАЛЕЯТА ОТ БУЛ. „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“

ГРАЖДАНИ ПОИСКАХА ПРЕМЕСТВАНЕ НА ВЕЛОАЛЕЯТА ОТ БУЛ. „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“

Инициативен комитет на граждани поиска преместването на велоалеята от бул. „Георги Данчев“ на южния тротоар. Инициаторите излязоха с открито писмо до ръководството на общината, което предоставиха на Sliveninfo за публикуване.

Предлагаме ви го:

Ние, живеещите на бул.”Г.Данчев ” и в близост до него, искаме да изразим нашето мнение за новоизградената велоалея:

Ние сме привърженици на изграждането на велоалеи в нашия град и смятаме, че това е чудесна инициатива, която спомага за облекчаване на транспорта в града, допринася за чистотата на въздуха и за физическата активност на живеещите в Сливен. Напълно подкрепяме превръщането на Сливен в модерен, екологичен и европейски град.

Бул.”Х.Димитър” и „П.Хитов” са достатъчно широки и велоалеите не затрудняват придвижването по тях. За разлика от тях, бул.”Г.Данчев” е много по-тясна и новоизградената велоалея вместо да облекчи движението, го затруднява допълнително. Тази стеснена вече улица е основна пътна артерия и движението по нея е  много натоварено, става невъзможно разминаването на автомобили със специален режим на движение – линейки, полицейски и пожарни автомобили. Когато са с включен светлинен и звуков сигнал,което се случва много често, останалите  МПС, участващи в движението, няма къде да отбият, спрат и да осигурят бързото им придвижване.

Ако велосипедист спука гума или по друга причина падне от колелото, има голяма вероятност да попадне върху ограничителните конуси и да си нанесе сериозни травми/ пробиване на корем, гърди/ което може да коства живота му/живея на булеварда и съм виждала случаи на сериозни падания/.Освен това по този начин се ограничава достъпа на хора и майки с деца, които около обяд и вечер през летните месеци спират колите си на булеварда за да се разходят в градината.

Вече сме свидетели на огромни задръствания на бул.”Г.Данчев” в събота и неделя, нещо което до сега никога не се беше случвало. Силно ограничена е и видимостта при осъществяване на ляв завой с МПС, а също така и излизането от пресечките и включването в движението по така стеснената бул.”Г.Данчев”. Всичко това е предпоставка за много ПТП.

Освен това, на бул.”Г.Данчев” са разположени много магазини и денонощна аптека. С това стесняване става невъзможно зареждането им и спирането пред тях.

Смятаме, че на южния тротоар на бул.”Г.Данчев” много лесно може да бъде изградена велоалея.

Предлагаме да се направи среща с кмета на Община Сливен и след обсъждане да се намери оптимално решение, което да удовлетворява всички жители на Сливен.

Инициативен комитет:

Инж.Соня Тошева

Д-р Мая Миланова

Валентина Хамалайнен

Цвета Петрова

Жанина Кънчева

Веселина Георгиева

Албена Велева

Полина Мирчева

Идеята на инициативния комитет се подкрепя и от други граждани, които живият на или в близост до бул. „Георги Данчев“.

Предишна 27 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща 20-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ Е ЗАДЪРЖАН С МАРИХУАНА В КВ. "НОВО СЕЛО"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЩАСТЛИВЕЦЪТ, КОЙТО ПРЕВЪРНА СВОЕТО ХОБИ В ПРОФЕСИЯ

Той успя да превърне своето хоби в професия. Преди време Стоян Марков започва да разработва проекти за възстановяване историческата памет на Сливен. Прави го уж между другото, през свободното си

Новини Сливен

6 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН, 166 В СТРАНАТА

Новите случаи на коронавирус у нас са 166 за изминалото денонощие, което е абсолютен рекорд от появата на заразата в България. Според данните от единния информационен портал вчера у нас

Новини Сливен

ОФИЦИАЛНО: ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ И ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания  в обл. Сливен  Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 23 януари