инж. СТЕФАН БАШАЛОВ ЗАГЪРБИ АМЕРИКА ЗА РОДНАТА ТВЪРДИЦА
март 17, 2023 2861 Прегледи

инж. СТЕФАН БАШАЛОВ ЗАГЪРБИ АМЕРИКА ЗА РОДНАТА ТВЪРДИЦА

Инж. Стефан Башалов е роден през 1976г. в гр. Твърдица. Има магистърска степен специалност „Компютърни системи и технологии“ , придобита в ВВУАПВО “Панайот Волов“ гр.Шумен и магистърска степен специалност „Стопанско управление“, придобита във ВТУ „ Св.св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново. Предстои да завърши трета магистратура, специалност „Горско стопанство“ в ЛТУ гр.София.

Инж. Стефан Башалов е предприемач, който развива своята дейност основно в сферата на дърводобива и дървопреработката. Стартира своя бизнес през 2005 година, след като се завръща от САЩ след седем годишен престой там. Споделя, че е взел решение да се върне в България, защото смята, че тук има достатъчно възможности за развитие, държи на родовите си корени, а и „камъкът си тежи на мястото“. Развива своя бизнес в родния си град Твърдица, където дава препитание на повече от 110 семейства. Към момента е член на УС на Асоциацията на дървопреработвателите в България. Като постижение в сферата, в която се развива, инж. Башалов изтъква постигането на 100% безотпадна обработка на дървесината, реализирана с успешното изпълнение на два проекта , подкрепени от Норвежкия финансов фонд., чиято основна цел е опазването на околната среда и намаляване ефектите на глобалното затопляне.

През годините инж. Стефан Башалов винаги е бил социално и обществено ангажиран, без да е целял широка популярност. Пример за това е кампанията „Бъди добрия пример“, която стартира през 2020 г в самото начало на пандемията от Корона вирус. Чрез нея ежедневно неговата фирма осигурява безплатен обяд на 50 крайно нуждаещи се възрастни жители на община Твърдица, в продължение на няколко месеца. Същевременно Стефан Башалов дарява 10 000 защитни маски за лице за многократна употреба на общинските администрации на градовете Твърдица, Бургас, Елена, Златарица, Тополовград, Стара Загора, Обл. Администрация Сливен. Маски са дарени и на ОДМВР Сливен, РУ Твърдица и РСПБЗН Твърдица. През 2021 г., инж. Стефан Башалов, заедно с брат си инж. Стойко Башалов награждават с плакет и материална награда четири деца, постигнали високи резултати в учението и спорта от завършващия випуск на СУ „Неофит Рилски“, гр.Твърдица.

През годините инж. Стефан Башалов инициира редица други активности с обществена значимост – предоставя дърва за отопление на крайно нуждаещи се семейства в гр.Твърдица, осигурява Коледни подаръци  за деца от дом за деца без родителски грижи в гр. Елена, а през миналата година фирмата му прави дарение на дървения материал за построяването на къща на учител по химия от село Дълго поле, община Калояново, чиято собствена къща е сериозно пострадала след наводнение.

Основно кредо в живота на инж. Стефан Башалов е личния пример. Той смята, че ако всеки се стреми да допринесе поне с малко за по-добрия живот на хората около него, нашите деца няма да искат да напуснат България.

В ПП „Български възход“ инж. Стефан Башалов вижда хора със сходно мислене и интереси и вярва, че обединени в общата кауза за подобряване на живота в България, привържениците на ПП „Български възход“ биха допринесли много повече за благото на страната.

В лицето на ген. Стефан Янев, инж. Стефан Башалов вижда олицетворение на войнската чест и дълг пред родината – добродетели, с които самият той е израстнал като възпитаник на висше военно училище.

Инж. Стефан Башалов е семеен с три деца.

 

Предишна СКЛЮЧЕНИ СА ПЪРВИТЕ 14 ДОГОВОРА ЗА ОБЩИНСКАТА ПОДКРЕПА ПРИ ОБСЛЕДВАНЕТО НА БЛОКОВЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕИЗДАВА „ТЪТЕНИ“ НА ЦОНЧО РОДЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ГЛУШНИК БЕ ОСВЕТЕН ПЪРВИЯТ ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ НА СЕЛОТО

Нов православен храм „Свети Иоан Кръстител“ бе осветен от Негово Високопреосвещенство сливенският митропоит Иоаникий в сливенското с.Глушник. Това е първата църква в населеното място, съобщи кметът Димитър Петков. Гост на

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА РЕНО Е ХВАНАТ ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН

26-годишен мъж от град Ямбол, водач на лек автомобил „Рено Меган“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена  днес в 02,20 часа на бул. „Хаджи

Новини Сливен

СТАНОВИЩЕ ПО ПОВОД МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ ЗА СЛУЧАЙ С 64-ГОДИШНА ЖЕНА

Няма забавяне при приемането на 64-годишната Тонка Йорданова и медицинските екипи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” са свършили своята работа, заяви директорът на болницата д-р Васислав Петров по повод медийни