ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ: ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“
март 27, 2019 2096 Прегледи

ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ: ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

Новият директор на Топлофикацията в гр. Сливен инж.Павлин Костов обяви, че от Дружеството са взели решение да се включат в световната инициатива „Часът на земята“. Свързахме се с него по телефона, за да ни разкаже повече за плановете на Дружеството за включване в инициативата, както и за начините, чрез които се грижат за околната среда.

 

Въпрос: Инж. Костов, разкажете ни повече за инициативата?

Отговор: В последната събота на месец март по целия свят се отбелязва Часът на земята. Инициативата се състой в масово едновременно изключване на електрическото осветление в рамките на един час. Целта на мероприятието е да се напомни на всички жители на света за изменението на климата и отпечатъка, които ние с нашата дейност оставяме върху околната среда.

Доколкото съм запознат първите инициатори на мероприятието  са австралийци и са го организирали през 2007 година и оттогава се разпространява по целия свят и се превръща в ежегодна инициатива, която се уважава и до ден днешен по цялото земно кълбо.

Милиони дружества по целия свят се включват в кампанията, за да демонстрират своята загриженост към проблемите на екологията.

 

Въпрос: Какво Ви накара да се включите в инициативата?

Отговор: Като Дружество, работещо изцяло в областта на енергетиката и произвеждащо електрическа енергия, считаме за необходимо, да покажем пред обществеността нашата загриженост към опазването на околната среда и заинтересоваността ни към непрекъснатото подобряване на екологията на Топлофикация Сливен.

В последната година всички усилия на Дружеството са насочени изцяло към подобряване на въздействието върху околната среда като основните способи са внедряването на РДФ и биомаса като допълнителни източници на енергия.

Планираме да изгасим фасадното осветление на сградата на Дружеството. Апелирам към всички българи по-често да се замислят за следата, която оставят върху околната среда. Не трябва само 1 час веднъж в годината да мислим за бъдещето на планетата, а непрекъснато да полагаме усилия за подобряване на условията, в които живеем и растат нашите деца!

През последната година повишаването на борсовата цена на въглеродните емисии, които сме задължени да купуваме ежегодно, се покачи драстично и за съжаление производствената ни дейност става все по-неизгодна икономически. Включването ни в тази инициатива представлява една инвестиция за по-малко вредни емисии.

 

Въпрос: Освен внедряването на алгтернативни горива във Вашата производствена дейност, какви други действия предприемате в посока подобряване на екологията?

Отговор: Отскоро предоставяме възможност на всички наши абонати да заявят получаването на електронна фактура, а не хартиена. Това е една малка стъпка към подобряване на екологията. Но все пак най-големите ни инициативи са внедряването на новите горива в дейността ни. Най-голямо предимство носи употребата на биомаса, тъй като изгарянето и не генерира никакви вредни емисии и е напълно щадящо за околната среда.

Освен това въведохме пределна цена за битова гореща вода от 12 лв на месец. Използването на топла вода от Дружеството е безспорно най-евтиният начин за получаване на топла вода и едновременно с това и най-екологичният.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА ПРАЗНИЧНАТА 5-ГОДИШНИНА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“

В препълнената спортна зала „Васил Левски“ снощи се проведе тържествено отбелязване на 5 години от създаването на ФК „Сините камъни“. Сред плеядата от известни български футболисти, уважили събитието бяха Радостин

Новини Сливен

ШОФЬОР НА ТОВАРЕН МЕРЦЕДЕС Е В БОЛНИЦА СЛЕД ИНЦИДЕНТ НА ПЪТЯ

На 11 януари, около 09,40 часа, на път ІІ-66 в посока град Сливен, малко след село Каменово, е възникнал пътен инцидент с товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, управляван от водач на

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ВИ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРОНАВИРУСА

Съгласно разпореждане на Министерство на здравеопазването всички лица, които са пристигнали от Континентален Китай подлежат на 14 дневна изолация и медицинско наблюдение. Наблюдаваните в обл. Сливен лица са в добро

1 коментар

  1. best passive income
    април 12, 02:40

    … [Trackback]

    […] There you will find 51954 more Information on that Topic: sliveninfo.bg/инж-павлин-костов-топлофикация-сливе/ […]

Остави коментар

seventeen − five =