ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗП. ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН” ЕАД: УВАЖАВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НО ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ СЪБЛЮДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ!
юли 23, 2020 1527 Прегледи

ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗП. ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН” ЕАД: УВАЖАВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НО ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ СЪБЛЮДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ!

Във връзка с решение на Върховния административен съд за ново разглеждане на издаденото комплексно разрешително на дружеството ни, изразяваме следното становище:  Уважаваме решението на съда, относно разглеждане от друг състав на Административен съд – София град.

При проектирането и изграждането на съоръжението е съблюдавано записаното във водещия документ – Наредба 4 за изгаряне и съвместно изгаряне на отпадъци, която е издадена от МОСВ. Инсталацията на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е проектирана и изпълнена съгласно всички действащи нормативни уредби. В проекта е вложен трудът на най-добрите български експерти в енергетиката! За реализацията на проекта е направена инвестиция в размер на милиони левове! За последните 2 години са ни направени десетки проверки. Нито една от тях не е установила нередности. Всички тези неоспорими факти, ни дават увереност да твърдим, че всичко е извършено според закона.

Считаме, че колкото повече институции се запознаят с новите технологии, толкова повече административният потенциал на  Република България ще добие опит в безопасното им използване при оползотворяване на алтернативни горива. В този смисъл по-бързото протичане на тези процеси, ще позволи по-лесно България да се интегрира към изискванията на Европейския съюз за зелена икономика и гласуваните решения по Зеления пакт от европейските лидери.

Уважаваме решенията на българския съд, но гарантираме, че съблюдаваме законите!

 

 

Предишна ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ С ВЕЛОСИПЕДИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

11 000 000 ЛЕВА ЗА НОВИ ТРОЛЕИ ИДВАТ В СЛИВЕН

11 млн. лева за нови тролеи и цялостна подмяна на електрическата мрежа идват в Сливен. Парите ще бъдат осигурени по проект за електротранспорт на програма „Околна среда“. Ще разгледаме и

Новини Сливен

ЗАПОЧНА САНИРАНЕТО НА БЛОК 2 В КВ. „ДРУЖБА“

Започна санирането на 47-я поред блок от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов

Новини Сливен

АРЕСТ НА ПИЯН ШОФЬОР

Служители на РУ-Котел са установили водач с алкохол над 1,2 промила и 16-годишен неправоспособен водач. На 18 юли в село Градец е извършена проверка на лек автомобил „Форд Транзит“, управляван