ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗП. ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН” ЕАД: УВАЖАВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НО ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ СЪБЛЮДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ!
юли 23, 2020 818 Прегледи

ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗП. ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН” ЕАД: УВАЖАВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НО ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ СЪБЛЮДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ!

Във връзка с решение на Върховния административен съд за ново разглеждане на издаденото комплексно разрешително на дружеството ни, изразяваме следното становище:  Уважаваме решението на съда, относно разглеждане от друг състав на Административен съд – София град.

При проектирането и изграждането на съоръжението е съблюдавано записаното във водещия документ – Наредба 4 за изгаряне и съвместно изгаряне на отпадъци, която е издадена от МОСВ. Инсталацията на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е проектирана и изпълнена съгласно всички действащи нормативни уредби. В проекта е вложен трудът на най-добрите български експерти в енергетиката! За реализацията на проекта е направена инвестиция в размер на милиони левове! За последните 2 години са ни направени десетки проверки. Нито една от тях не е установила нередности. Всички тези неоспорими факти, ни дават увереност да твърдим, че всичко е извършено според закона.

Считаме, че колкото повече институции се запознаят с новите технологии, толкова повече административният потенциал на  Република България ще добие опит в безопасното им използване при оползотворяване на алтернативни горива. В този смисъл по-бързото протичане на тези процеси, ще позволи по-лесно България да се интегрира към изискванията на Европейския съюз за зелена икономика и гласуваните решения по Зеления пакт от европейските лидери.

Уважаваме решенията на българския съд, но гарантираме, че съблюдаваме законите!

 

 

Предишна ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ С ВЕЛОСИПЕДИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТИ СРЕДНОВЕКОВЕН СЪБОР „ПОМНИ СЛАВАТА – ТУИДА 2019“

На 12-и и 13-и октомври 2019 г., Община Сливен и Сдружение „Клуб за средновековни военни изкуства Ратина“, за пета поредна година организират Средновековен събор „Помни-славата-Туида 2019“, който е посветен на

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ ПОЛОЖИХА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА 11-ТИ ПЕХОТЕН ПОЛК

В понеделник, в деня предвиден за военно обучение на учениците от девети и десети клас, възпитаници на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ посетиха паметника на героите от Каймакчалан, намиращ се

Новини Сливен

„ДОРИС“ ОТНОВО НА ИЗЛОЖЕНИЕТО „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ ЗАЕДНО С НАЙ-ДОБРИТЕ В БРАНША

За поредна година Транспортна и туристическа компания „Дорис” ще участва със свой щанд в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“. Форумът ще се проведе от 14 до 16 февруари