ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗП. ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН” ЕАД: УВАЖАВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НО ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ СЪБЛЮДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ!
юли 23, 2020 972 Прегледи

ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗП. ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН” ЕАД: УВАЖАВАМЕ РЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД, НО ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ СЪБЛЮДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ!

Във връзка с решение на Върховния административен съд за ново разглеждане на издаденото комплексно разрешително на дружеството ни, изразяваме следното становище:  Уважаваме решението на съда, относно разглеждане от друг състав на Административен съд – София град.

При проектирането и изграждането на съоръжението е съблюдавано записаното във водещия документ – Наредба 4 за изгаряне и съвместно изгаряне на отпадъци, която е издадена от МОСВ. Инсталацията на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е проектирана и изпълнена съгласно всички действащи нормативни уредби. В проекта е вложен трудът на най-добрите български експерти в енергетиката! За реализацията на проекта е направена инвестиция в размер на милиони левове! За последните 2 години са ни направени десетки проверки. Нито една от тях не е установила нередности. Всички тези неоспорими факти, ни дават увереност да твърдим, че всичко е извършено според закона.

Считаме, че колкото повече институции се запознаят с новите технологии, толкова повече административният потенциал на  Република България ще добие опит в безопасното им използване при оползотворяване на алтернативни горива. В този смисъл по-бързото протичане на тези процеси, ще позволи по-лесно България да се интегрира към изискванията на Европейския съюз за зелена икономика и гласуваните решения по Зеления пакт от европейските лидери.

Уважаваме решенията на българския съд, но гарантираме, че съблюдаваме законите!

 

 

Предишна ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ С ВЕЛОСИПЕДИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗНАЧЕНИЕТО НА НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ХРАНАТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ

Правилното приготвяне и съхраняване на храната осигурява минимални загуби на хранителни вещества, запазване на биологичната пълноценност, високо качество и безопасност на храните. За максималното запазване на полезните им свойства се

Новини Сливен

ОФИЦЕРИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР НА ЗАПАСНОТО ВОЙНСТВО

Членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от град Сливен и членове на техните семейства участваха „Първия събор на Запасното войнство в България“.Той се проведе в

Новини Сливен

ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ ЗА ПОСЕЩАЕМОСТТА НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ В ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ

С решение на областния управител Чавдар Божурски започват проверки в Сливенска област, които ще имат за цел да установят реалната посещаемост  в детските и учебни заведения.  Проверките ще се извършват  при обмен на