ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ ЕАД: НАШАТА ОСНОВНА ЦЕЛ Е ДА ПОСТИГНЕМ ПО – ГОЛЯМА РЕНТАБИЛНОСТ НА ПАЗАРА И ДА СЕ НАМАЛЯТ ЕМИТИРАНИТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ В АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ
август 30, 2019 3491 Прегледи

ИНЖ. ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ ЕАД: НАШАТА ОСНОВНА ЦЕЛ Е ДА ПОСТИГНЕМ ПО – ГОЛЯМА РЕНТАБИЛНОСТ НА ПАЗАРА И ДА СЕ НАМАЛЯТ ЕМИТИРАНИТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ В АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ

Здравейте,  инж. Костов първо искам да Ви честитя 50 годишния юбилей на „Топлофикация Сливен“ ЕАД и да Ви пожелая на Вас и екипа на Дружеството здраве и успех!

Здравейте! Благодаря Ви! Ние от своя страна обещаваме, че ще продължаваме да работим, както до сега, отговорно и коректно с всички наши абонати. Да предоставяме „Енергията на твоето по-добро утре!“, което и е и нашия нов слоган! Тук искам да благодаря отново и да поздравя победителката в конкурса за слоган, който бяхме обявили, г-жа Мариана Атанасова от гр. Харманли.

Искам да поздравя всички бивши и настоящи служители на Дружеството по повод нашия празник и да им благодаря за усилената работа и отговорното отношение към дейността ни през годините! Желая им здраве, късмет и много личен и професионален успех на тях и семействата им!

50 години вече съществува и работи „Топлофикация Сливен“ ЕАД, бихте ли ни казали дали сте доволен от развитието на Дружеството? Има увеличаване на производството пред последната година?

 Мога да кажа, че за последната една година постигнахме добри резултати, което се дължи на професионализма и енергията на всички ръководители и служители в нашия екип. През изминалата година запазихме производството си за разлика от предишни години, където сме имали проблеми. Продължаваме да работим за дългосрочното устойчиво развитие, което винаги е било и остава основен приоритет за Ръководството и целия персонал на Дружеството.

В момента е много актуална темата за оползотворяване  на отпадъци, Вие също получихте разрешение. Бихте ли ни казали повече за тази новост при Вас и за самия процес?

От м.март 2018 год. с КР 510-Н1/2018 имаме разрешение да изгаряме неопасни отпадъци – възстановена фракция от смесен поток твърди отпадъци известна  като гориво от отпадъци RDF ( refuse derived fuel) в предкамерна скарна пещ към енергиен котел  2, който е част от инсталацията за производство на топлинна енергия. С добавянето на RDF горивото  за изгаряне към енергийния микс на „Топлофикация Сливен“ ЕАД не се променя технологията на производство на енергия от Инсталацията. Нашата основна цел е да постигнем по-голяма рентабилност на пазара и да се намалят емитираните замърсители в атмосферния въздух. Тук искам да направя едно уточнение, че за контрол на процеса функционира система за непрекъснат мониторинг на изходящите газове от изпускащото устройство. Непрекъснато в процеса на работа се следи качеството на атмосферния въздух, като данните се следят и засичат в РИОСВ гр. Стара Загора  от стационарна станция за мониторинг.  За качественото обслужване и съхранение на горивото  RDF са изградени закрит склад  и автоматично управление.

Смятам, че сме избрали много по-ефективен и екологичен метод и само времето може да докаже ползите от него

Вие сте едно от големите Дружества не само в Сливен, но и в страната. Осигурявате немалко работни места. Но в последните години наблюдаваме, че някои производствени Предприятия или намаляват, или изцяло прекратяват дейността си. Как е положението при Вас?

Не мога да отрека, че имаме трудности, като цяло в сектор „Енергетика“ има доста проблеми, които чакат своето решение. Но се опитваме нашите трудности, да не се усещат от хората. При нас няма съкращаване на служители. Числеността на персонала на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е нараснал за последната година. Продължаваме да инвестираме и в конкретни мерки за подобряване на работната среда, за да осигурим здравето и безопасността при работа.

От май месец стартирахте промоция за услугата битова гореща вода? Бихте ли ни разяснили повече за нея? Кой може да се възползва?

 Да, точно така! От месец май, започна прилагането на промоцията за битова гореща вода, според която можете да ползвате гореща вода съобразно своите нужди и заплащате 12.0 лв. с ДДС на месец. За да се възползвате от тази промоция е необходимо  да осигурявате всеки месец достъп за отчет на водомера ;  да имате изправен водомер за гореща вода;  водомерът да е в сроковете на метрологична проверка, съгласно Наредба №4 от 14.09.2004 г., който е 10 години;  редовно плащане всеки месец, за да не отпадне промоционалната цена.

Приканваме всички клиенти, които не са сменили или проверили метрологично своите водомери да предприемат необходимите действия в тази връзка. За разяснения и съдействие, можете да се обърнете към „Топлофикация – Сливен” ЕАД, а изпълнението, можете да осъществите самостоятелно или чрез друго компетентно лице.

Г-н Костов, почти сме към края на летния сезон, какво трябва да знаят абонатите на „Топлофикация Сливен“ ЕАД както в периода на пускане на парното, така и за през целия отоплителен сезон?

Има време до стартирането на отоплителния сезон, но е добре хората да знаят всичко около него. Първо, важното за периода на пускане на отоплението е всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация в съответната етажна собственост да са приключили, инсталацията да бъде запълнена и обезвъздушена. Всички термостати и вентили да бъдат поставени на максимална степен, при първоначалното пускане, за да се обезвъздуши вътрешната отоплителна инсталация.

Докъде върви Вашата подготовка?

 Както всеки летен период, така и този извършваме редица ремонтни дейности по подготовката за есенно-зимния период. Прегледахме съоръженията ни и където се нуждаеше от ремонт, беше извършен. Имаме още работа на конкретни места, но вървим по плана, който сме изготвили още в края на миналия отоплителен сезон, за извършване на подменителни и ремонтни дейности.

Благодаря Ви, инж. Костов! Желая Ви успех!

Благодаря и аз!

Предишна ИЗЛОЖБА ПОКАЗА ТВОРБИТЕ ОТ ПЕТИЯ ПЛЕНЕР НА ВИНОТО
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН И „НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ ИНДУСТРИАЛНИ ЗОНИ“ ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕХНИЧЕСКИ ЕКИП ОТ „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ“ – СЛИВЕН ЗАМИНАВА НА ОБУЧЕНИЕ В ЧЕХИЯ

Двама инженери и трима техници от „Пътнически превози“ – Сливен заминават тази събота за Чехия. В продължение на една седмица те ще бъдат обучавани в базата на фирма „Сор Либхави“,

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ: № 31 Е КЛЮЧЪТ КЪМ СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО

Реформаторско правителство ще има тогава и само тогава, когато коалиция „Изправи се. БГ! Ние идваме!“ стане част от парламента. Това е ключът към по-добър живот на хората, заяви във финално

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ВРЕДАТА ОТ УПОТРЕБАТА НА НАРГИЛЕ

Зачестява употребата на наргиле от деца и подрастващи. Ароматът на наргилето, възможностите да се пуши групово и широко разпространеното мнение, че то е по-безвредно от цигарите, го правят привлекателно. Предлагаме