ИНЖ. МАРИНЧО ХРИСТОВ: ДА СЕ ДОПУСНЕ ХОРАТА В РЕЧИЦА ДА ЖИВЕЯТ ПРИ ТАКИВА УЖАСНИ УСЛОВИЯ ГОДИНИ НАРЕД Е ПЪЛНО НЕГЛИЖИРАНЕ НА ДОСТОЙНСТВОТО ИМ
22.10.2023 623 Прегледи

ИНЖ. МАРИНЧО ХРИСТОВ: ДА СЕ ДОПУСНЕ ХОРАТА В РЕЧИЦА ДА ЖИВЕЯТ ПРИ ТАКИВА УЖАСНИ УСЛОВИЯ ГОДИНИ НАРЕД Е ПЪЛНО НЕГЛИЖИРАНЕ НА ДОСТОЙНСТВОТО ИМ

Кандидатът за кмет от Коалиция „ПП-ДБ“ Марин Христов и част от кандидатите за общински съветници посетиха тези дни кв. Речица по инициатива на група местни жители, които искаха някой да чуе техния глас относно проблемите в квартала.
От около 2 години улиците там се намират в окаяно състояние, заради некачественото изпълнение на ВиК проекта по подмяна на водопреносната мрежа.

Хората от Речица споделиха, че са обезверени от празните обещания и се чувстват излъгани от община Сливен относно срока и качеството на изпълнение на проекта.

„Ние и нашите деца дишаме мръсния въздух от разкопаните улици, а придвижването по улиците из квартала последните години е истински кошмар“  споделиха те пред инж. Маринчо Христов.

В отговор на поставените им въпроси относно ВиК дружеството, кандидатът за кмет им обясни, че е направил справка, според  която с разпореждане на Министерски съвет от 22.01.2022 г е учредено еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие в капитала „Български ВиК холдинг“ ЕАД. Според това споразумение четирите общини от област Сливен прехвърлят 39% от своя дял и запазват само 10%  от общия дял на дружеството. По този начин „Български ВиК холдинг“ ЕАД притежава 90% от дружеството и има 2/3 от необходимите  гласове за вземане на еднолични решения.

Според друга справка съгласно одобрения техническия проект в кв. „Речица“ ще се изградят: нова 22 627 м битова канализация, нова 5 600 м дъждовна канализация и частична реконструкция на водопроводната мрежа с дължина 4 579,40 м.  Две години по-късно обаче подмяната не е извършена изцяло, а направеното до тук е съпроводено от много технически пропуски.
Жителите на Речица споделиха и за още един проблем касаещ гробищния парк на квартала, на който е заложена общинска забрана за извършване на погребения. Те изказаха своята болка, че са принудени да погребват близките си в Новите сливенски гробища, които се намират на около 20  км от техния район. Многократно са пуснати жалби от тяхна страна и е търсено  съдействие от кметския наместник, но жалбите им и досега са останали „глас в пустиня“.

инж. Христов успокои гражданите, че ще се търси и намери решение за намиране на нов терен за гробищен парк.

На срещата бяха обсъдени още редица теми, сред които проблеми със сметосъбирането, липсата на видеонаблюдение, за които хората предложиха решения, които ще бъдат обсъдени отново съвместно, за постигане на ефективни резултати.

Предишна МАРИНЧО ХРИСТОВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОКСА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

24-ГОДИШЕН МЪЖ Е БИТ В КВ. „БЪЛГАРКА“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случаи на причинена телесна повреда и кражба на вещи от лек автомобил. Заявленията са подадени на 2 юли. Около 20,00 часа в района на търговския

Новини Сливен

ОСНОВНОТО УЧИЛИЩЕ В СЕЛО КРУШАРЕ СТАВА ОБЕДИНЕНО

Министерството на образованието и науката даде съгласие Основно училище „Черноризец Храбър“ в с. Крушаре да бъде преобразувано в обединено. Това стана ясно от заповедта на просветния министър Красимир Вълчев, изпратена

Новини Сливен

МУСТАФА КАРАДАЙА: ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА ДПС – МАЙСТОРИТЕ В ПОЛИТИКАТА

Дойде времето на ДПС – майсторите в политиката. Когато е най-трудно, само ДПС знае какво да прави. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във видео обръщение преди изборите. Днес,