ИНЖ. ИВА КОЛЕВА СТАНА „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА” В СЛИВЕН
януари 11, 2023 1126 Прегледи

ИНЖ. ИВА КОЛЕВА СТАНА „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА” В СЛИВЕН

На 11.01.2023г. /сряда/, в 12:00ч., в Централното фоайе на РБ „Сава Доброплодни“ – Сливен, на специална церемония бяха обявени номинациите и носителя на приза „Читател на годината“ на библиотеката за 2022 г.

Конкурсът „Читател на годината” се провежда за осма поредна година и има за цел насърчаване на четенето сред всички възрасти и подпомагане процеса на изграждане на читателски навици сред децата и тийнейджърите. След селекция за конкурса за 2022 г. са номинирани 12 читатели с най-много заемания от: Детски отдел, Чуждоезиков център и двете зали за свободен достъп.

От всички номинирани е излъчен носителят на приза „Читател на годината -2022” и това е Ива Колева Колевана 60г. – инженер-химик в  „Едоардо Миролио”-  ЕАД. През 2022г. тя е заела над230книги,българска и чужда художествена литература.Любимите ѝ жанрове са трилърите и романите с романтичен сюжет. Голям познавач и почитател еи на криминалната литература.

За читател на годината на Детски отдел е определена Емма Чернинкова на 9г.,ученичка в III ОУ „Д-р Иван Селимински” прочелапрез 2022г. над100 книги, а нейни подгласници са Мариела Янкова Минкова на 11г. от II ОУ ”Христо Ботев”с 95 прочетени книги  и Иван Добромиров Иванов на 9г., ученик в III ОУ „Д-р Иван Селимински”, прочел над 90 книги.

Номинирани за читател на годината на Зала за свободен достъп №2 за художествена литература, литературознание, езикознание и изкуство са: Стоянка Денкова Иванова/74г./- пенсионер, магистър по социални науки,заела през изминалата година над 140 книги и Антонио Цветанов Русинов на 14г., ученик в ППМГ „Добри Чинтулов“, прочел над 115 книги.

За читател на годината на Зала за свободен достъп №1 за отраслева литература е  избрана Силвия Красимирова Кънова /45г./, служител в чужда компания, заела над 95специализирани издания. Номинирани са и Коста Петров Балездров/45г. / и Гергана Миткова Златева /41г./.

За читател на годината на Чуждоезиковия център е определена Катя Илчева Георгиева/45г./ – магистър по социални и обществени науки, а другите две номинации са за: Даниела Иванова Христова/34г./ – служител във Фонд „Земеделие” и Виктория Лъчезарова Видева на 17г., ученичка в ППМГ „Добри Чинтулов”.

Номинираните и отличени читатели бяха приветствани от директора на РБ ”Сава Доброплодни”, д-р Росица Петрова-Василева, която им връчи грамоти, безплатни годишни читателски карти за 2023г., сувенири на библиотеката и книги, подбрани според интересите им.

 

 

Предишна МАДЛЕН АЛГАФАРИ В БИБЛИОТЕКА "ЗОРА"
Следваща ЕВРОТАКСИ ПУСНА ПЪРВИТЕ ЧАСТНИ ЛИНЕЙКИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА 20 ЧУВАЛА С НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН

20 чувала с 200 килограма нелегален тютюн са иззети от екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“  при проверка на лек автомобил „Опел“. Той е спрян на 20 март, управляван

Новини Сливен

ДЪРВО ПАДНА ВЪРХУ ЛЕКА КОЛА В КВ. „ДРУЖБА“

Екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за паднало дърво върху лек автомобил в сливенския квартал „Дружба“. Сигналът е получен в 07,05 часа на 30 септември. Дежурният екип е

Новини Сливен

ГАЛЯ ХАЧАДУРЯН: ЗА НАС СЪДЕБНАТА РЕФОРМА Е СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ

Правовият ред и законодателните промени, касаещи постигането на справедлива европейска съдебна система във всяко отношение е моя лична кауза, поставяща интересите на българското общество пред моите собствени интереси. Това заяви