ИНЖ. ЗЛАТКА АЗМАНОВА СТАНА ЗАМЕСТНИК-ДИРЕКТОР НА ЮИДП – СЛИВЕН
април 18, 2022 3657 Прегледи

ИНЖ. ЗЛАТКА АЗМАНОВА СТАНА ЗАМЕСТНИК-ДИРЕКТОР НА ЮИДП – СЛИВЕН

Лесовъд на годината стана заместник-директор на Югоизтоно държавно горско предприятие – Сливен. Тя се казва инж. Златка Азманова и точно преди 10 години е получила най – престижното професионално отличие на лесовъдите в България. От днес Златка Азманова е назначена за заместник на директора на ЮИДП в Сливен инж. Мирослав Маринов.

“Много съм благодарна за доверието на директора към мен. Приех това предизвикателство с идеята да помогна с моите знания и опит”, сподели инж. Азманова, за която българската гора е живот. “Гората не дава само дървесина, както считат някои. Тя ни дава още много неща, които аз обобщавам с една дума – живот. Затова съм се посветила на нейното опазване”, казва тя.

Новият зам.-директор на ЮИДП – Сливен има зад гърба си 39-годишен професионален опит. Тя започва работа като лесовъд в Горско стопанство – Твърдица през 1983 г. “По това време вече учих в Лесотехническия институт. Бях омъжена, с малко дете. Спомням си, че синът ми Иван обичаше да “чете” от моите учебници”, спомня си инж. Азманова. Тя завършва Лесотехнически институт през 1986 г. И следва изненадващо предложение – да оглави едно от държавните предприятия в Твърдица. “Твърдо предпочетох да остана в системата на горите, защото бях сигурна, че харесвам тази работа и искам тя да стане моя съдба”, споделя новият зам.-директор. Тя преминава през цялата професионална стълбица в горския сектор. Междувременно специализира икономика в УНСС.

“Нямаше да успея в професионалната си кариера без помощта на моя съпруг, който винаги ме е подкрепял. Когато получих предложението да стана зам.-директор, той отново ме насърчи, за което съм му благодарна” каза лесоинженерът.

Днес тя се гордее с отдавна порасналия си син Иван, койтто е ай ти специалист в далечна Малайзия. И с двамата си внука.

“Категорична съм, че най – голямото щастие е човек да има внуци”, споделя инж. Азманова. Въпреки голямата си заетост с новата длъжност, тя със сигурност ще намери време да приготви домашни козунаци и да боядиса яйца за Великден. “В нашето семейство традициите се спазват. А от своя страна аз държа да се спазват добрите традиции за стопанисване на българската гора навсякъде, където съм работила”, категорична е тя.

Предишна ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА ПРИЗА "ЦВЕТЕН КАМЕРТОН" Е ЖАКЛИН КОСТАДИНОВА ОТ БУРГАС
Следваща ШОФЬОР НА ТИР ОПИТА ДА ПРЕГАЗИ ПОЛИЦАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР-СЛИВЕН: ВСЯКА СЕДМИЦА ШИРОКООБХВАТЕН КОНТРОЛ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА В СЛИВЕНСКО

В ход е третата кампания от акция „Зима”- „Безопасно шофиране при зимни условия” На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, установяване на водачи,

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ПЛАЩАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

На 16 януари 2018 г. стартира плащането на местни данъци и такси в Община Твърдица, открита по традиция от кмета на Общината, който пръв заплати своите данъци в касата. Няма

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

С цел по-експедитивно преминаване през контролно-пропускателните пунктове и недопускане образуването на колони РУ-Сливен призовава гражданите да представят готови попълнени декларации. Тези, които пътуват до и от работните си места, предварително