ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ ПРЕД ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ В ГОРСКИЯ СЕКТОР: „ЗА МЕН Е ВАЖНО ПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ НА ДЪРВЕСИНА ДА БЪДАТ ПОДСИГУРЕНИ СЪС СУРОВИНИ”

ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ ПРЕД ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ В ГОРСКИЯ СЕКТОР: „ЗА МЕН Е ВАЖНО ПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ НА ДЪРВЕСИНА ДА БЪДАТ ПОДСИГУРЕНИ СЪС СУРОВИНИ”

На 30.09.2021 г. по заповед на Министъра на земеделието, харните и горите, в заседателната зала на централно управление на Югоизточното държавно предприятие се проведе консултация с представители на браншови организации в горския сектор и представители на други организации на ползватели на дървесина. Тема на събитието бе обсъждане на политиките и практиките при възлагане изпълнението на дейности и ползване на дървесина в горските територии – държавна собственост в териториалния обхват на предприятието за 2022 година.

На срещата присъстваха представители на сдружения, фирми извършващи ползвания в горите, както и на големите дървопреработвателни предприятия в региона. При строго спазване на всички противоепидемични мерки, дискусията бе открита от инж. Димчо Радев, директор на ЮИДП Сливен. Той представи пред присъстващите ориентировъчните годишни количества дървесина за 2022 г., които се планират за ползване. В обръщението си към присъстващите, инж. Радев заяви, че за ръководството на ЮИДП Сливен е от първостепенно значение преработвателите на дървесина да бъдат подсигурени със суровини. В тази връзка, той заяви, че бъдещата политика на предприятието ще бъде за дългосрочни договори с всички, които преработват дървесина. Той добави също, че бъдещето е в технологиите, както в земеделието. Според него, именно благодарение на тях се дължи успешното развитие на земеделския сектор в България.

В края на срещата, представителите на браншовите организации от своя страна споделиха опасения и проблеми, пред които са изправени, и обсъдиха начините за справяне с тях с помощ на държавата.

Предишна СПОРТЕН КЛУБ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ "СИНИ КАМЪНИ" - С 5 МЕДАЛА ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО
Следваща ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ В ТВЪРДИЦА ВЪЗОБНОВЯВА АРХЕОЛОГИЧЕСКИТЕ ДЕЙНОСТИ НА ВЕРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗМАМНИЦИ ОТМЪКНАХА 5 000 ЕВРО ОТ 81-ГОДИШНА ЖЕНА

На 7 декември в РУ-Нова Загора е подадено заявление за извършена телефонна измама спрямо 81-годишна жена. Тя е получила обаждане от мъж, който е  помислила за свой близък. След като

Новини Сливен

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ‘САВА ДОБРОПЛОДНИ” КАНИ ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА ЛЮБОВНАТА ПОЕЗИЯ НА ПРЕМИЕРА НА КНИГАТА „НЕПАДАЩА ЗВЕЗДА” НА ПОЕТА ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

На 12 февруари /сряда/ 2020г., от 17:00 ч., в навечерието на Деня на влюбените – Св. Валентин, в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен ще гостува големият български поет Георги Константинов.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРИКЛЮЧВА ПРОЕКТ „ПОДОБРЯВАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В ГРАД СЛИВЕН“

Община Сливен ще проведе на 28 февруари – петък, две официални събития във връзка с приключването на проект „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Сливен”. От 11:30 ч., в зала