инж. АНГЕЛ АНГЕЛОВ: НЯМА НУЖДА ОТ ПАНИКА, КОЯТО МОЖЕ ДА ЗАТВОРИ ЕДНО РАБОТЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ
март 2, 2020 3055 Прегледи

инж. АНГЕЛ АНГЕЛОВ: НЯМА НУЖДА ОТ ПАНИКА, КОЯТО МОЖЕ ДА ЗАТВОРИ ЕДНО РАБОТЕЩО ПРЕДПРИЯТИЕ

Имам молба чрез вас хората да разберат, че няма нужда да се създава паника. Защото една такава паника може да затвори едно работещо предприятие, а после да не може да бъде пуснато. Множеството проверки от най-различни държавни институции до ден днешен не са намерили един сериозен проблем, заради който да ни накажат, или да имаме предписание или да ни спрат. В „Топлофикация“ – Сливен близо 300 души, а 60 от тях са инженери, повечето, завършили в Сливен. Няма друга топлофикация с толкова много инженери на общ брой работещи. От всички работещи при нас само аз не съм от Сливен. Искам да уверя хората, че правим всичко възможно първо да бъдем в крак с времето и да не бъдем в тежест на здравето на хората и парите има за отопление. Това заяви пред журналисти в понеделник инж. Ангел Ангелов, председател на Съвета на директорите на „Топлофикация“ – Сливен.

Той съобщи, че предприятието ще замени въглищата с друг вид горива до 4 – 5 години.

„Направили сме инвестиции и сме на път да преобразуваме единия от двата котли на газ. Безспорно е, че въглищата замърсяват и ние постепенно ще ги заменим с газ, повече биогориво и RDF“, каза инж. Ангелов.

Относно малобройния протест срещу ТЕЦ – Сливен, организиран от алпиниста Атанас Скатов, миналата седмица, той каза: „Ние сме готови да говорим, но с факти“.

Инж. Ангелов не се ангажира с прогноза за цената на парното идния отоплителен сезон.

„Още е рано, не мога да бъда конкретен. И следващият сезон все още ще използваме въглища, които за разлика от другите горива, не плащаме предварително.

Председателят на борда на директорите припомни, че когато през 2009 г. е поел управлението на предприятието то е имало 3000 абонати. Днес абонатите на ТЕЦ – Сливен са 15 000.

Предишна ОБЛАСТНОТО И ОБЩИНСКО РЪКОВОДСТВО НА ГЕРБ - СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВА МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ С РОЖДЕНИЯ МУ ДЕН
Следваща НА МНОГАЯ ЛЕТА ЗА ДЯДО ВЛАДИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА

Днес 29.05 /петък/ поради авария е прекъснато водоподаването до 15.30ч. в село Ковачите. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ПОСЕЩЕНИЯТА В ПАРКОВЕТЕ НА СЛИВЕН – ОТ 28 АПРИЛ, ПРИ СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

От 28 април – вторник, посещения в парковете и градините в Сливен ще се допускат само при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки, реши на днешното си заседание Общинският кризисен

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА РАДОСТИН Д. ОТ СЛИВЕН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Радостин Д. ( на 49г.). Той е обвинен за това, че на 30.01.2018г. в