ИНЖЕНЕР – ТЕХНОЛОГ ВАНЯ ПРОДАНОВА: ОБЩЕСТВОТО НИ ИМА НУЖДА ОТ ХОРА КАТО СТЕФАН ПАСКОВ
юли 7, 2021 1368 Прегледи

ИНЖЕНЕР – ТЕХНОЛОГ ВАНЯ ПРОДАНОВА: ОБЩЕСТВОТО НИ ИМА НУЖДА ОТ ХОРА КАТО СТЕФАН ПАСКОВ

Инж. техн. Ваня Проданова, кандидат за народен представител от листата на „Изправи се! Мутри вън!“ е добре позната на обществеността в гр. Сливен като човек с гражданска позиция, активен филантроп и хуманист. В професионалната си практика е позната като преподавател в Технически университет – София,  Факултет и Колеж – Сливен и като тесен специалист по технология на храните и здравословно хранене на деца и възрастни.

Техн. Проданова, какво Ви мотивира да приемете поканата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

„Причината да приема точно тяхната покана, както неведнъж съм споделяла, е водачът на листата за област Сливен,

г-н Стефан Пасков! Той е добре познат на хората като деен и всеотдаен човек, човек от народа!

„По делата ще го познаете“ за г-н Пасков важи с пълна сила! Изключително всеотдаен в работата си и към хората. Вярвам, че точно от такива хора имаме нужда като общество, хора за които няма малки и големи проблеми нито лесни и трудни решения, хора за които щом е налице проблем, то той трябва да намери своето решение

„Изправи се! Мутри вън!“ е гражданска платформа с надпартиен модел.

Това е нов модел на водене на политика, нов модел на изразяване на гражданска позиция!“

Вие сте на второ място в листата, това означава, че Ви е гласувано голямо доверие. Какъв е ангажиментът, който поехте като кандидат за народен представител?

„Аз съм родител на прекрасно момиченце на 6 години! И съм загрижена за начина, по който се хранят децата ни в училищата, детските градини и яслите в цялата страна, за качеството на хранителните продукти! Дори учетелите, директорите и родителите да имат желание да изградят култура на хранене, децата ни нямат възможност и условия да се хранят здравословно в училище! Това е изключително сериозен проблем! На места нямат обособени солови, да не говорим за кухни, които да предложат условия за приготвяне на място на прясна здравословна и вкусна храна.

Затлъстяването при децата е наболял проблем през последните години. Проблем, който за голямо съжаление е пренебрегван и подценяван!

Вярвам, че обществото ни вече е съзряло и е готово за дискусии по темата, за търсене на отговори и решения!

Вярвам, че сме готови да възпитаме деца с добри хранителни навици, здрави и успешни млади българи, но за да се случи промяна, въпросът трябва да се постави на дневен ред, да се обърне заслуженото внимание и да се даде гласност!“

Какъв е Вашия призив към гласоподавателите?

„Гласувайте! Нека не бъдем безучастни наблюдатели, а активни дейци за бъдеще на децата ни! Само по този начин тази кауза ще се превърне в споделена обществена отговорност!

Призовавам всички родители подкрепете каузата! Каузата за здравето на нашите деца!

Да бъдем единни!

Нека не се радваме на успеха на съседни Европейски държави, нека ние бъдем пример за тях!“

 

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КАТО РОДИТЕЛИ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ОПАЗИМ ДЕЦАТА ЗДРАВИ И ОБРАЗОВАНИ В ПАНДЕМИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУМЕН ИВАНОВ: ДОБРОВОЛЕЦЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО ИМА НУЖДА ОТ ПРЕВЕНЦИЯ

Във връзка с отбелязването на Международния ден на доброволеца, по инициатива на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Общината и с участието на кметовете на селата Стара река –

Новини Сливен

ТЪРГОВИЯТА НА СЛИВЕНСКИЯ БИТАК СПИРА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Тази събота, 14 март, битакът в Сливен няма да работи. Предприемаме тази мярка, като част от борбата срещу разпространението на коронавируса, казаха пред Sliveninfo от фирма „Билд трейд“, която стопанисва

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 16.05 /сряда/ поради авария е прекъснато водоподаването в района на бул“Банско шосе“ и бул.“Стефан Караджа“ до 15.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.