ИМЕНИЦИТЕ НА ЙОРДАНОВДЕН
януари 6, 2022 391 Прегледи

ИМЕНИЦИТЕ НА ЙОРДАНОВДЕН

Днес православната църква празнува Богоявление – Йордановден, един от най-големите християнски празници. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос.

В община Сливен мъжете с името Йордан са 1581. От тях 1043 живеят в града. Името Йорданка носят 908 жени в общината, като с постоянен адрес в Сливен са 664. Общо 162 са мъжете в общината, носещи името Данчо. 108 от тях са с адресна регистрация в града. Господата с името Божидар са 941. От тях 451 са от Сливен, а останалите от населените места на общината. Името Божидара носят 146 жени в общината, от тях 86 са с адресна регистрация в града. 15 са представителките на нежния пол, носещи името Богдана, които живеят в града, а в общината са общо 18. Името Богомил носят 123 мъже. От тях 42 живеят в Сливен. 4 са мъжете с името Божан, които също празнуват днес. 146 са представителките на нежния пол с името Божана, като в града това име носят 58 от тях. 57 са дамите с името Бояна, 49 от тях са с адресна регистрация в Сливен. 148 мъже от общината се казват Боян, а името Богдан носят общо 44 души.

Честит празник на всички именици!

Предишна ЗАЛОВИХА ШОФЬОР С ФАЛШИВА КНИЖКА
Следваща ОПАШКИ ЗА ВАКСИНИ И В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК – ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДИМИТРИНКА ПЕТКОВА ПОСЕТИ БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА

По повод 11 май, професионален празник на библиотечните специалисти, заместник областният управител на Сливен Димитринка Петкова посети Библиотека „Зора“ .Тя приветства екипа послучай празника , като отбеляза голямата роля и

Новини Сливен

21 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

914 са новите случаи на коронавирус от последното денонощие. Направените тестове са 6 324. Регистрираните с COVID-19 от началото на епидемията са 27 507, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

ОТ 29 ЮНИ ДО 1 ЮЛИ СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА

Сливен ще бъде домакин на Държавното първенство по спортна акробатикa, което ще се проведе в дните от 29 юни до 1 юли. Спортна зала „Васил Левски“ ще приеме състезатели от