ИМА СЪЩЕСТВЕН СПАД НА БОЛНИТЕ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ИМА СЪЩЕСТВЕН СПАД НА БОЛНИТЕ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

13 ученици и 15 учители са сред новозаболелите през последното денонощие в област Сливен. Спадът е съществен в сравнение с предходни дни. Според здравните инспектори, той е резултат от преминаването към онлайн обучение на учениците от 5 до 12 клас  през изминалата седмица, както и на липсата на активни контакти между децата и учителите по време на ваканцията, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Общо диагностицираните лица на 31 януари са 214. Сред тях, освен заболелите ученици и учители, са двама лекари и четири медицински сестри. Заболеваемостта в областта е 1756,77 души на 100 000 лица от населението и с минимална разлика е колкото средната за страната.

Починаха трима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 75, 77 и 84 години. Двама от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

227 дози са приложени през последното денонощие. Общия брой на поставените дози ваксини е 87 206. Лицата със завършен имунизационен статус са 43 112.

Предишна МАРИЯ БЕЛОВА: СТИГА АНАЛИЗИ, ВРЕМЕ Е ЗА РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ
Следваща В СЛИВЕН АКТИВИСТИ ДСБ ПОЧЕТОХА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ НОЩУВА НА МЕТРИ ОТ МИТРОПОЛИЯТА В СЛИВЕН

Бездомник нощува на метри от Сливенската митрополия и Драматичния театър. Това съобщиха пред Sliveninfo служители на двете институции. „Мъжът е на видима възраст около 50 – 55 години, с брада.

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ ИЗЛЕЗЕ С АПЕЛ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО

Бившият депутат от Сливен Владимир Русев излезе с апел за пробуждане на гражданското общество. Sliveninfo го предлага на вашето внимание. Средата, в която живеем днес се променя изключително динамично. Предизвикателствата

Новини Сливен

ДЕЦА ОТ СЛИВЕН СЪБИРАТ ПАРИ ЗА ОПЕРАЦИЯ НА СВОЙ СЪУЧЕНИК С ДЦП

Деца от Сливен събират пари за операция на свой съученик с детска церебрална парализа (ДЦП). Третокласникът има нужда от лечение, за да продължи да ходи на училище и да бъде