ИМА НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ НА ВХОДОВЕТЕ НА СЛИВЕНСКИЯ КВ. „НАДЕЖДА“
22.04.2020 1492 Прегледи

ИМА НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ НА ВХОДОВЕТЕ НА СЛИВЕНСКИЯ КВ. „НАДЕЖДА“

На територията на община Сливен потвърдените случаи на заразени с коронавирус са 26, сочи справка на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването към 21 април. Активните случаи са 14, трима са починалите, а 9 – излeкуваните пациенти. През последното денонощие на дежурния телефон на Общината са получени няколко сигнала за струпване на групи от хора.

Осъществява се непрекъснат контрол на входовете и изходите в кв. „Надежда“, съобщиха от полицията по време на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб. Засиленото полицейско присъствие там остава, продължават проверките и санкциите за неизпълнение на предписанията, наложени за ограничаване разпространението на коронавирус. Не се допуска излизането на големи групи от хора и лицата трябва да са с лични предпазни средства. Вътре в квартала също се правят проверки за спазване на наложена карантина, за носене на предпазни маски и струпване на много хора на едно място. Кметът Стефан Радев подчерта, че институциите продължават да работят съвместно и при пълна координация. Той припомни, че Община Сливен беше първата в страната, която въведе засилено полицейско присъствие в ромския квартал, беше засилена и информационната кампания сред живеещите там, за опасността от заразата и мерките, които трябва да се спазват.
„Действията ни са насочени единствено и само в подкрепа на гражданите за опазването на тяхното здраве. Предприехме редица мерки за овладяване на кризата, но най-важна е социалната изолация на всички, която и към момента трябва да се спазва“, каза още кметът.

В квартал „Надежда“ Община Сливен оборудва и самостоятелно помещение, което да се използва при необходимост за изолация на лица със съмнения за коронавирус инфекция. Периметърът на обходи и наблюдения, извършвани от екипите на Общинска охрана и СОТ, съвместно с органите на МВР беше разширен.

Справката с броя на потвърдените случаи на заболелите в Сливен, както и на общия брой на карантинирани лица, се намира в прикачения файл. Данните са от Националната информационната система на Министерството на здравеопазването.

Karantina_21-04-2020

Предишна НАЙ-ВЪЗРАСТНАТА ЗАБОЛЯЛА ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН Е ИЗЛЕКУВАНА
Следваща "ХОРА, НЕДЕЙТЕ ТЪГУВА - ДОБРИТЕ ПИСМА СА НА ПЪТ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР НА АУДИ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА АЛКОХОЛ

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица. На 22 юни, около 12,50 часа, в село Сборище е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4“,

Новини Сливен

26 ЛИТРА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР Е КОЛИЧЕСТВОТО НА ДЪЖДА, ПАДНАЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

26 литра на квадратен метър е количеството на дъжда, паднал снощи на територията на община Сливен. Това заяви инж. Снежана Кънева, началник отдел ,,Сигурност и управление при кризи”. По думите

Новини Сливен

МОТОР БЛЪСНА ДЕТЕ В СЕЛО ГАВРАИЛОВО

Мотор блъсна малко дете в село Гавраилово, съобщиха за Sliveninfo местни жители. Инцидентът е станал малко преди 19 ч. снощи. Момченцето е откарано в Областната болница на Сливен. Очаквайте подробности!