ИМА НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ НА ВХОДОВЕТЕ НА СЛИВЕНСКИЯ КВ. „НАДЕЖДА“
април 22, 2020 1311 Прегледи

ИМА НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ НА ВХОДОВЕТЕ НА СЛИВЕНСКИЯ КВ. „НАДЕЖДА“

На територията на община Сливен потвърдените случаи на заразени с коронавирус са 26, сочи справка на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването към 21 април. Активните случаи са 14, трима са починалите, а 9 – излeкуваните пациенти. През последното денонощие на дежурния телефон на Общината са получени няколко сигнала за струпване на групи от хора.

Осъществява се непрекъснат контрол на входовете и изходите в кв. „Надежда“, съобщиха от полицията по време на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб. Засиленото полицейско присъствие там остава, продължават проверките и санкциите за неизпълнение на предписанията, наложени за ограничаване разпространението на коронавирус. Не се допуска излизането на големи групи от хора и лицата трябва да са с лични предпазни средства. Вътре в квартала също се правят проверки за спазване на наложена карантина, за носене на предпазни маски и струпване на много хора на едно място. Кметът Стефан Радев подчерта, че институциите продължават да работят съвместно и при пълна координация. Той припомни, че Община Сливен беше първата в страната, която въведе засилено полицейско присъствие в ромския квартал, беше засилена и информационната кампания сред живеещите там, за опасността от заразата и мерките, които трябва да се спазват.
„Действията ни са насочени единствено и само в подкрепа на гражданите за опазването на тяхното здраве. Предприехме редица мерки за овладяване на кризата, но най-важна е социалната изолация на всички, която и към момента трябва да се спазва“, каза още кметът.

В квартал „Надежда“ Община Сливен оборудва и самостоятелно помещение, което да се използва при необходимост за изолация на лица със съмнения за коронавирус инфекция. Периметърът на обходи и наблюдения, извършвани от екипите на Общинска охрана и СОТ, съвместно с органите на МВР беше разширен.

Справката с броя на потвърдените случаи на заболелите в Сливен, както и на общия брой на карантинирани лица, се намира в прикачения файл. Данните са от Националната информационната система на Министерството на здравеопазването.

Karantina_21-04-2020

Предишна НАЙ-ВЪЗРАСТНАТА ЗАБОЛЯЛА ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН Е ИЗЛЕКУВАНА
Следваща "ХОРА, НЕДЕЙТЕ ТЪГУВА - ДОБРИТЕ ПИСМА СА НА ПЪТ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УКРАИНКА РОДИ МОМЧЕ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН

Украинска гражданка на 31 години роди момче в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен в 20,18 ч. на 12 април. Детето тежи 3 кг и 300 грама. Името му е Тимур. Раждането

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ДРОГИРАН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН

На 4 юни, около 23,20 часа, полицейски патрулен екип спира за проверка лек автомобил „Рено“ с чужда регистрация. Водачът е И.С. на 20 години от град Сливен. При проверката за

Новини Сливен

ДВАМА КРАДЦИ СА ЗАЛОВЕНИ ПРИ АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

Сливенски криминалисти са разкрили домова кражба в хода на специализирана операция. През нощта на 6 срещу7 февруари е проведена операция на територията на РУ-Сливен, свързана с неутрализиране , пресичане ,