юни 28, 2022 0 1857 Прегледи

ИМА ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС ЗА 15 ДЕКАРА ОТ БИВШИТЕ КАЗАРМИ НА БУЛ.“БУРГАСКО ШОСЕ“

Община Сливен предлага на местния парламент да бъдат продадени 15 декара от бившите казарми на бул. „Бургаско шосе“, които станаха общинска собственост през 2005 година.

Оказва се, че инвеститор е проявил интерес за изграждане на голям магазин. Инвеститорският интерес идва от бургаската фирма „Бошнаков“, но на търга може да участва всеки кандидат.

„Общината предлага началната тръжна цена да бъде 2 милиона лева. Не трябва да се забравя, че купувачът ще трябва да разруши казармените помещения, за да изгради своя обект“, обяви председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев.

Петнайсетте декара се намират между два портала. Единият е на някогашния ПВО дивизион, където сега е „Градска мобилност“, а другият е на бившия зенитен полк, който е известен със своите две зенитни оръдия.

Това е първият реално проявен интерес към бившите казарми, чиято площ е 116 декара. Досега в общината е имало само запитвания.

Предишна ДИМИТЪР МИТЕВ:НЕ Е НОРМАЛНО ДА ПОДПИШЕМ ПРАЗЕН ЧЕК ЗА НОВ УПРАВИТЕЛ НА ВИК-СЛИВЕН
Следваща ПОЛИЦАИ С КАЧУЛКИ ЗАДЪРЖАХА ИЗВЕСТЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН ЗА ДРОГА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ГОДИШНИЯ ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2020 Г.

Публично обсъждане на Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Община Сливен за 2020 г. ще се проведе на 13 юли, вторник от 15.30 ч., в зала „Май“. Събитието се

Новини Сливен

ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО И ТРАНСПОРТ ПО ПЪТИЩАТА ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ

Да стартират периодични полицейски проверки за движение на тежкотоварни автомобили над 10 т. по новоизградения бул. „Хаджи Димитър“, реши на днешното си заседание Общинската комисия по безопасност на движението и

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ Е АРЕСТУВАН ЗА УБИЙСТВОТО НА БИЗНЕСМЕНА СТОЯН ОТ СЛИВЕН

Земеделски производител на име Иван е задържаният за убийството на бизнесмена Стоян от Сливен, извършено преди 3 седмици в овощна градина край село Панаретовци, научи Sliveninfo. Иван е на 36