ИЗСЛЕДВАНЕ НА „ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ“ ОТЛИЧИ ОБЩИНА СЛИВЕН

ИЗСЛЕДВАНЕ НА „ПРОЗРАЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ“ ОТЛИЧИ ОБЩИНА СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев ще е гост на годишното събитие на Асоциация „Прозрачност без граници“, на което ще бъдат представени най – добрите практики и успехи в провеждането на политики за ефективност, прозрачност и отчетност на местно ниво. Основен фокус на проявата са  най-добре представилите се общини, обект на изследване в местната система за почтеност.

Сливенският градоначалник е поканен да запознае участниците с въведените добри практики за отчетност при изпълнението на европейски проекти. При проведеното от асоциацията изследване „Индекс на местната система за почтеност – 2022“ Община Сливен бе излъчена като пример за управление в посочената сфера.

Събитието ще се състои на 8 декември в София, при широка представителност на национални институции, общини, общински съвети, областни администрации, местни обществени посредници, неправителствени организации, експерти, медии.

Асоциация „Прозрачност без граници” е учредена през 1998 година като първото национално представителство на „Transparency International“ в Югоизточна Европа. През изминалия период асоциацията, като политически безпристрастна и активна гражданска организация, натрупа значителен капацитет за създаване и изпълнение на проекти за противодействие на корупцията, за промотиране на стандартите за добро управление в дейността на публичните институции.  Председател на Управителния й съвет е доц.д-р Огнян Минчев, преподавател по теория на международните отношения в СУ „Св. Климент Охридски“. Изп.директор е Калин Славов, преподавател по данъчно и финансово право в същия университет.

 

Предишна РИМ - СЛИВЕН ЩЕ ПРЕДСТАВИ СБОРНИК ЗА ЧЕТИТЕ И ЧЕТНИЧЕСКАТА ТАКТИКА ПРЕЗ ХIХ ВЕК
Следваща POWER SPORTS CLUB ОТВОРИ НОВИТЕ СИ 2 ЗАЛИ ЗА ГРУПОВИ ТРЕНИРОВКИ БЛИЗО ДО АВТОГАРАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 23.10 /вторник/ поради авария е прекъснато водоподаването в северната част на кв. „Комлука“ до 15.30ч. ВиК Сливен се извинява на своите абонати за причиненото неудобство.

Новини Сливен

И ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ СА РЕГИСТРИРАНИ СЛУЧАИ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

Общо 24 подадени сигнала са регистрирани през последното денонощие, отчетоха днес по време на заседание на Общинския кризисен щаб. Данните сред тях са за неносене на предпазни маски в градския

Новини Сливен

МАЛКАТА ЙОАНА ДИМИТРОВА ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ПЪРВО И ТРЕТО МЯСТО НА ТУРНИР ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В ЧЕХИЯ

Йоана Димитрова от Сливен завоюва първо място на кумите и трето място на ката на Световната кохай купа в Карлови вари, Чехия. „Много сме горди и щастливи, като нейни родители!