ИЗОБИЛИЕ ОТ ПРИЗОВИ МЕСТА В СОФТУНИАДА
10.04.2024 1108 Прегледи

ИЗОБИЛИЕ ОТ ПРИЗОВИ МЕСТА В СОФТУНИАДА

Изключително високи постижения показаха ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ на провелата се на 6 и 7 април 2024 г. СофтУниада. Голямата награда – титлата „СофтУниадец“ – спечели Раян Камаринчев от 9. „в“ клас. Раян е първи със 100 т. в категория „Софтуерни проекти и Уеб проекти“ (младша възраст), в която представи проекта си „ИнтелиТест“. В категория „Софтуерни проекти“ (старша възраст) второто място с 83 т. е за Мартин Христов и Пламен Иванчев от 11. „д“ клас за проекта им FitVitality. В категория „Състезателно програмиране“ (младша възраст) на трето място се класира Камен Канев от 10. „в“ клас. Освен това Камен Канев, Митьо Драганов и Стефан Тодоров от 10. „в“ клас се представиха и в категория „Софтуерни проекти и Уеб проекти“ (младша възраст), като проектът им беше оценен със 75 т.

Състезанието СофтУниада е конкурс по състезателно програмиране и за разработка на уеб/софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. Всеки участник може да се включи в състезанието с разработка и защита на проект и отделно в състезание за състезателно програмиране, а може да участва и в двете категории. Събралият най-много точки от двете категории печели титлата „СофтУниадец“, която тази година стана притежание на Раян. Състезанието се провежда в две състезателни групи – до 16 години (младша възраст) и над 16 години (старша възраст).

В състезанието по състезателно програмиране тази година участваха ученици от 9., 10. и 11. клас на ППМГ Сливен. С най-висок резултат е Камен Канев от 10. „в“ клас (81 т. от 100 възможни), следван от Раян Камаринчев от 9. „в“ клас – 80 т. Митьо Драганов от 10. „в“ клас има 70,3 т.,  Ивайло Бонев от 9. „в“ клас – 70 т., а Мартин Христов от 11. „д“ клас е с 69,5 т. Всички те попадат в Топ 25 на състезанието, в което през настоящата година са се включили 156 участници.

В крайното класиране за титлата „СофтУниадец“, в което първи е Раян, Камен заема четвърто място, а Митьо и Стефан са в Топ 10.

Състезанието СофтУниада се проведе за девети пореден път. То се радва на интерес сред подрастващите, тъй като се организира от СофтУни – компанията, която се наложи като лидер в посредничеството между софтуерните компании и образователните сегменти, които подготвят специалисти за ИТ индустрията.

Учителите, които подготвят участниците в СофтУниада, са Виолета Балтова, Стефка Петкова и Павлина Дончева.

Предишна ВТОРО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ФИЗИКА
Следваща ШОФЬОР ПРЕМАЗА ПЕШЕХОДЕЦ В ЯМБОЛСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА СРЕЩА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ БЯХА РАЗЯСНЕНИ МЕРКИТЕ СРЕЩУ АЧС В 20-КИЛОМЕТРОВИТЕ ЗОНИ

Областният управител Чавдар Божурски  проведе среща с кметовете на общини и на малки населени места в област Сливен във връзка със спешните мерки,  които трябва да се предприемат в населените места от

Новини Сливен

ЧЕРВЕНИ НАПРАВИХА ДАРЕНИЕ ЗА ВОЕННА БОЛНИЦА – СЛИВЕН

Активисти на БСП направиха дарение за Военна болница – Сливен. Случи се в петък преди обед, когато председателят на общинската структура Атанас Делибалтов и общинският съветник Радослав Кутийски отидоха на

Новини Сливен

СТАНКА ЗЛАТЕВА ОРГАНИЗИРА УНИКАЛЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК В СЛИВЕН, ТАЗИ СЪБОТА

С турнир по борба започва спортният празник, на 28 април, в облагородения парк за спорт и отдих около залата на Клуб по борба „Станка Златева“ в Сливен. В програмата са