ИЗНЕНАДИ И ДРАМИ ПРИ СЪСТАВЯНЕТО НА РИК – СЛИВЕН
август 6, 2022 2319 Прегледи

ИЗНЕНАДИ И ДРАМИ ПРИ СЪСТАВЯНЕТО НА РИК – СЛИВЕН

Истински изненади и не по-малко истински драми предшестват сформирането на Районната избирателна комисия в Област Сливен за предсрочните избори на 2 октомври, научи Sliveninfo. В 10 часа в неделя областният управител свиква политическите партии за консултации. Ако те се разберат, съставът на комисията ще бъде ясен още утре. Ако само една партия обаче подпише с особено мнение, съставът ще бъде оформен от ЦИК, както е по закон.

Изненадите са свързани най-вече с представителите на Продължаваме промяната, които са 4-ма. Една от тях е Елизабет Кендерян, уважаван икономист, служител на Община Сливен, с доказан опит в избирателната комисия. На последните два избора миналата година Кендерян бе председател на РИК – Сливен от името на ИТН. Този път тя е сред представителите на ПП и според източници на  Sliveninfo е много вероятно да стане председател на комисията.

Втората изненада се казва Минко Стефанов, адвокат, дългогодишен общински съветник и с богат опит като член на избирателни комисии. На последните избори той бе в състава на РИК – Сливен от коалицията на Мая Манолова. Този път е член от името на ПП.

Другите двама представители на ПП също са юристи. Единият е бивш прокурор и бивш летец. Казва се Драгомир Драганов. Другият е адвокат Ани Станкова.

При ГЕРБ няма изненади. Техните представители ще бъдат трима. Това са Росица Тодорова – адвокат, с богат опит като председател на РИК – Сливен, Стелли Стефанова и Николай Сандев. Също имат богат опит като членове на избирателни комисии.

ДПС залага на две свои изпитани активистки – Фатме Мустафова и Севда Юмерова.

ИТН предлага за член Тодор Тодоров, бивш началник на КАТ – Сливен.

От Възраждане отказаха да съобщят пред Sliveninfo тяхното предложение, защото нямали разрешение от ПР в столицата.

Най-сериозната драма е в БСП. Ръководството на партията игнорира дългогодишния опит и преданост към социалистическата идея на Мария Чомпова, чиято деятелност като член на различни избирателни комисии буди всеобщо одобрение. За сметка на нея е предложена Венета Манолова – юрист и близка д дъщерята на червения председател Атанас Делибалтов.

Очаква се Демократична България да заложи на Пепа Митева, която е доказан професионалист и уважаван член на няколко избирателни комисии. Миналата година тя бе пренебрегната. Да видим дали този път коалицията ще оцени нейните достойнства.

Предишна ДНЕС Е ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАМЕН КРУМОВ: ЕДИНСТВЕНАТА МИ ЦЕЛ Е ДА ПОМАГАМ НА ХОРАТА

Станах кандидат за депутат с листата на коалиция „ГЕРБ-СДС” с една единствена цел – да помагам на хората. Така, както съм правил цял живот. Затова считам себе си за богат

Новини Сливен

КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА ПРАЗНИКА СИ ЗА ВТОРИ ПЪТ В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯ

Днес България чества Деня на народните будители, а град Котел – своя празник. За съжаление денят не беше такъв, какъвто сме свикнали да бъде. Честванията, които събират на площада  жители

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА ЗА МЛАДИТЕ ХОРА В YOUTUBE КАНАЛА НА ОБЩИНАТА

Продължава онлайн инициативата, насочена към младите хора, на Община Сливен с медийното партньорство на телевизия „Канал 6“. Представят се няколко онлайн събития, чрез които младите сливналии могат да се запознаят