ИЗНЕНАДИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ, КУКЛЕНО ШЕСТВИЕ И КОНЦЕРТИ НА 25 ОКТОМВРИ

ИЗНЕНАДИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ, КУКЛЕНО ШЕСТВИЕ И КОНЦЕРТИ НА 25 ОКТОМВРИ

Градската градина на 25 октомври, ще се превърне в арена на куклите и ще зарадва най-малките жители на община Сливен.  Тази година „Куклен град – градът на детските мечти“, е посветен на празника на Сливен – Димитровден. Събитието се реализира по инициатива на Държавния куклен театър и Община Сливен, с подкрепата на Общински фонд „Култура“. За малчуганите са предвидени ателиета за изработка на кукли, конкурс за рисунка на асфалт, интерактивна сценографска изложба, рисуване на лица, театър, игри и още куп изненади. Началото на кукления празник е от 10.30 ч.

Същия ден, от 17.30 ч., по бул. „Цар Освободител“ ще премине куклено шествие „Цветето“ с участието на артисти от театър „Файъртер“. За жителите и гости на Сливен театралите са подготвили грандиозна светлинна и огнена феерия в типична за „Файъртер“ магична стилистика и музика.

Дневната празнична програма продължава с церемония по връчване на наградите на Община Сливен за 2021 г. и 2022 г. и концерт, посветен на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов. Те ще се състоят в зала „Сливен“ от 18 ч.
На откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ групите „Хоризонт“ и „Мери Бойс Бенд“ ще взривят сливенската публиката с празничен концерт. Началото е обявено за 19.30 ч.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ ГРИГОРОВА ОТКАЗАЛА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

„Поканих г-жа Мария Григорова да участва в днешната пресконференция и да аргументира пред вас своето предложение за замяна на концесионер на концесията върху спортен комплекс „Хаджи Димитър“, така както миналия

Новини Сливен

ШЕСТ СЛУЧАЯ НА COVID-19 БЯХА РЕГИСТРИРАНИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

Двама домуващи и четирима служители от персонала в Дома за стари хора в Сливен са дали положителен резултат при направените изследвания за COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Домуващите са в

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОВОЛЕН СЪМ, ЧЕ ЗАПОЧВАМЕ РЕМОНТ НА БАСЕЙНА В ОУ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“

Започва ремонтът на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, Община Сливен пое управлението и обновяването на закрития плувен басейн в училището.