ИЗЛЯЗОХА ЗЛОВЕЩИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ДВОЙНОТО УБИЙСТВО В СЛИВЕНСКО

ИЗЛЯЗОХА ЗЛОВЕЩИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ДВОЙНОТО УБИЙСТВО В СЛИВЕНСКО

Два трупа – на 17-годишно момиче и 62-годишния й баща хвърлиха в паника жителите на новозагорската село Брястово, на зловещата гледка се натъкнал кметът Станко Стоянов след сигнал, че наскоро пенсиониралият се служител в енергийно дружество Йонко Петков от два дни не бил излизал от дома си, пише „Монитор“.

Селският управник намерил по обяд в четвъртък първо трупа на Моника, който бил завит с одеяла върху кревата й в бащиния дом накрая на Брястово. Час по-късно, след пристигането на оперативно-следствената група от РУ „Полиция“ – Нова Загора криминалистите открили и тялото на Йонко, увиснало на кука в гаража.В същото помещение намерили лопата и брадва, по чийто метални части имало кървави следи.

По първоначални данни смъртта на бащата и дъщерята е настъпила на 3 октомври, все още не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза. От сливенската окръжна прокуратура, където е образувано досъдебно производство потвърдиха, че в дрехите на Йонко Петков е намерена предсмъртна бележка с подробности около разигралата се трагедия.

В Брястово, където живеят едва 312 души са категорични, че иначе кроткият и добродушен Йонко не е издържал на проточилия се от три години тормоз от страна на щерката, която била под влияние на все по-силни наркотици. Преди десетина дни Петков за пореден път споделил с кмета, че е „вдигнал ръце“ от Моника. Чудел се дали да не я заведе на психиатър в радневската болница. Оплакал се, че все по-често при отказ да й даде пари тя хвърля по него чинии и ножове, на няколко пъти го били виждали с изподрано лице.

Заради тормоза преди половин години майката на Моника, 60-годишната Венета Тончева си събрала багажа и заминала да живее в Стара Загора при двете си по-големи щерки Димитрина и Калина. Останалият сам Йонко Петков всяка заран карал дъщеря си с кола до Нова Загора , където тя учела в професионалната гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ и дори ходел да я взема обратно след края на часовете. Жители на Брястово разказват, че още на 26 септември от училището позвънили на Петков, за да разберат по каква причина Моника не идва там. Човекът споделил пред приятели, че ден по-рано й дал последните си пари и тя се запиляла в неизвестна посока. Директорът на ПГТТ „Атанас Димитров“ Станка Динева само потвърди, че момичето е било в единадесети клас със специалност „Компютърни техники и технологии“ и побърза да прекрати телефонния разговор. Неофициално от регионалния инспекторат в Сливен обясниха, че в петък в Нова Загора е бил изпратен екип от психолози, който да се срещне със съучениците на убитото момиче.

Поемните лица коментират, че смъртта на Моника е била в резултат на няколко удара по темето, те били нанесени най-вероятно с металните части на лопатата и брадвата, които са намерени в гаража край трупа на Йонко.

Преди да се самоубие бащата завил трупа на дъщеря си с одеяло и притворил входната врата на къщата, но не я заключил. Никой не е чул скандала защото съседите този ден били в Нова Загора.

„Всички знаеха , че Моника се друса и затова предпочитаха да я избягват. Тя дружеше повече с няколко циганчета, които също шмъркат и се боцкат. Знаехме ,че напоследък бяга от училище, но какво можехме да направим, след като й баща й не смееше да се скара…“, коментира връстник на убитата тийнейджърка от Брястово.

В дневника на личната й страничка във Фейсбук нейна приятелка написа: „ Обичам те, не успях да ти го кажа нито един път… Лудо, лъчезарно и забавно момиче. Думи не стигат да опиша какво е чувството, защото никога не съм си представяла, че с теб може да се случи точно това. Спомням си, когато се запознахме в 5 клас, не се харесвахме изобщо, но не след дълго намерихме начин да общуваме и се сближихме. Карахме се, не сме си говорили много, оставяхме се, но не за дълго. Спомням си, когато се прибирахме заедно от училище и ходихме по магазините…Спомням си те… Усмихната, забавляваща се по собствен начин, може би понякога неразбрана от другите, но теб не те беше грижа кой какво мисли. Живееше си за мига, силно, дразнещо човече. Дребно, но вредно, хаха.. Обичам те… За първи и последен път. Почивай в мир, сладка…“.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 38 АБСОЛВЕНТИ ОТ ФИЛИАЛА НА МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА В СЛИВЕН ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИТЕ СИ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЪЗСТАНОВИ ОПАСЕН МОСТ ДО СТАРА РЕКА

Приключи възстановяването и укрепване на опасно мостово съоръжение в землището на село Стара река. За това съобщи инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“. Поройните и

Новини Сливен

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ „ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА“ В ЗАЛА „СЛИВЕН“

Звездите на Народния театър – София БОБЧЕВА и Христо ТЕРЗИЕВ, красивата и скандална Елен КОЛЕВА, Анна ПЕТРОВА, Адриана КЪНЧЕВА, Божидар ГЕОРГИЕВ, Цветан НИКОЛОВ в комедията:       „ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА“.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГЛАСУВАХ ЗА СТАБИЛНОСТ И СИГУРНОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА

Гласувах за ред и стабилност, за силно лидерство, което може да води България в тези турбулентни времена“. Това заяви кметът Стефан Радев, който упражни правото си на глас в СУ

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nineteen + four =