ИЗЛОЖБА “100 ГОДИНИ НИКОЛАЙ БОЕВ” ГОСТУВА В КОТЕЛ

ИЗЛОЖБА “100 ГОДИНИ НИКОЛАЙ БОЕВ” ГОСТУВА В КОТЕЛ

Изложбата по случай 100 години от рождението на Николай Боев, организирана от Регионален исторически музей-София, гостува в Природонаучния музей в Котел. Експозицията ще може да бъде разгледана от 11 до 28 октомври 2022 г.

Николай Боев е известен зоолог, орнитолог, учен на световно равнище, основоположник на изследването и опазването на природата и околната среда в България. Освен това той е сред първите илюстратори на научни издания у нас и автор на голям брой карикатури на учени от цял свят.

В изложбата са представени оригинални илюстрации, рисунки, проекти, както и табла с фотографии и кратка информация за живота, художествената дейност и  професионалния път на Николай Боев, който минава и през котленския природонаучен музей .

Природонаучния музей в Котел е трета спирка на пътуващата експозицията “100 години Николай Боев”. Досега тя е показвана в Регионален исторически музей – София и Културен център “Морско казино” в Бургас.

Изложбата се осъществява от РИМ-София в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН и ДАФНИ, и благодарение на проф. Златозар Боев (син на Николай Боев и собственик на творбите).

Предишна РАБОТЕЩИТЕ В КАДАСТЪРА ЩЕ СТАЧКУВАТ УТРЕ ЗА ЧАС
Следваща ШЕСТ ЗЛАТНИ, ШЕСТ СРЕБЪРНИ И ЧЕТИРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗА КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ "ТУИДА"- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА ЙОРДАНОВДЕН КРЪСТЪТ ЩЕ СЕ ХВЪРЛЯ ОТ НОВИЯ МОСТ В КВ. „КОЛЬО ФИЧЕТО“

На 6 януари – Богоявление кръстът в Сливен ще бъде хвърлен от новия мост в кв. „Кольо Фичето, а преди това ще има литийно шествие и Велик Богоявленски водосвет. Това

Новини Сливен

МЪЖЪТ СЕ Е ПРОСТРЕЛЯЛ В ГЛАВАТА ПРЕД СВОИ БЛИЗКИ

Мъжът, който се е прострелял в главата, го е направил пред очите на свои близки от семейството. Той се казва Митко И., научи Sliveninfo. Тази сутрин от Областната болница в

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ: НЯМА ДА ЗАТВАРЯМЕ ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ

Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен няма да се затваря, то ще продължи да работи за пациентите. Това обяви пред Sliveninfo изпълнителният директор н областната болница д-р Васислав Петров.