ИЗЛОЖБА “100 ГОДИНИ НИКОЛАЙ БОЕВ” ГОСТУВА В КОТЕЛ
11.10.2022 570 Прегледи

ИЗЛОЖБА “100 ГОДИНИ НИКОЛАЙ БОЕВ” ГОСТУВА В КОТЕЛ

Изложбата по случай 100 години от рождението на Николай Боев, организирана от Регионален исторически музей-София, гостува в Природонаучния музей в Котел. Експозицията ще може да бъде разгледана от 11 до 28 октомври 2022 г.

Николай Боев е известен зоолог, орнитолог, учен на световно равнище, основоположник на изследването и опазването на природата и околната среда в България. Освен това той е сред първите илюстратори на научни издания у нас и автор на голям брой карикатури на учени от цял свят.

В изложбата са представени оригинални илюстрации, рисунки, проекти, както и табла с фотографии и кратка информация за живота, художествената дейност и  професионалния път на Николай Боев, който минава и през котленския природонаучен музей .

Природонаучния музей в Котел е трета спирка на пътуващата експозицията “100 години Николай Боев”. Досега тя е показвана в Регионален исторически музей – София и Културен център “Морско казино” в Бургас.

Изложбата се осъществява от РИМ-София в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН и ДАФНИ, и благодарение на проф. Златозар Боев (син на Николай Боев и собственик на творбите).

Предишна РАБОТЕЩИТЕ В КАДАСТЪРА ЩЕ СТАЧКУВАТ УТРЕ ЗА ЧАС
Следваща ШЕСТ ЗЛАТНИ, ШЕСТ СРЕБЪРНИ И ЧЕТИРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗА КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ "ТУИДА"- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИСТИНСКИ ТРИУМФ ЗА СЛИВЕНСКИТЕ ШАХМАТИСТИ НА ДЕТСКИЯ ТУРНИР „СВОБОДА“ В РАДНЕВО

В истински триумф се превърна участието на сливенските шахматисти на IX Детски шахматен турнир „Свобода“. Надпреварата се проведе на 2 март, събота,  в град Раднево. Тя донесе 7 медала на

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОДПИСА ПАРТНЬОРСКО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИНФРАСТРУКТУРЕН ПРОЕКТ В СФЕРАТА НА ЕКОЛОГИЯТА

Община Сливен започва изпълнение на „Предефиниран проект № 3 Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в България“, финансиран от Финансовия механизъм на

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Приключиха ремонтните дейности в бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“. В него вече ще се помещават два социални центъра – Дневен център за деца и младежи с тежки множествени