ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ БЕШЕ ОТКРИТА В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“
май 18, 2022 544 Прегледи

ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ БЕШЕ ОТКРИТА В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“. На нея беше представен и новият каталог към Националната изложба за изобразително изкуство Сливен 2022 г. и 2021 г. На откриването присъства кметът Стефан Радев, който заяви, че след пандемичната ситуация с Ковид-19 интересът към културните събития е много голям.

„Дано безвъзвратно да е отминало времето на това заболяване. Двете години ни показаха, че ни липсват тези неща, които започнахме да приемаме за даденост и се радвам, че залите са пълни след отпадането на мерките. Пожелавам да расте интересът към изобразителното изкуство, да расте и престижът на нашия национален конкурс, да се издига на все по-високо ниво, на което да се радва сливенската публика“, каза кметът.

Илиян Урумов – председател на Съюза на българските художници, представителство Сливен, който представи каталога, благодари на кмета за подкрепата през годините.

„Благодаря, че заставате зад всички наши инициативи и за съпричастността към събитията ни. Продължаваме да имаме доста интересни планове и след пандемията мисля, че ще има още повече и по-интересни събития. Отново отваряме галерия „Май“ и представяме акцент, на който общината е патрон – каталогът от Националната изложба, от което вече имаме две отпечатани издания, очаква се да излезе и трето“, каза Урумов.

От своя страна Румен Спасов – председател на Дружеството на художниците – Сливен, отбеляза, че последните две години са били трудни за хората на изкуството и благодари на Общината за подкрепата.

„Двете години бяха най-трудното време, особено за хората на изкуството. Използвам присъствието на г-н кмета, да благодаря на Общината, че през цялото това време постоянно стоеше зад нас и помагаше за всички инициативи, както за националната изложба и за проектите, по които работим“, каза Румен Спасов.

Предишна ОФИЦИАЛНО: 0% ДДС ЗА ХЛЯБА, 20% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ, 25 СТ. ОТСТЪПКА НА ЛИТЪР БЕНЗИН
Следваща КОНЦЕРТЪТ "ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ПЕЯТ И ТАНЦУВАТ" НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС, А В ПЕТЪК - 20 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВАТА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ

„Мога да ви кажа с категоричност, че приключиха процедурите по избор на изпълнител на Новата болница, сключваме договорите за строителен и авторски надзор и до седмица започва реално ремонта на

Новини Сливен

ВОДЕЩ КАРДИОЛОГ ЗАПОЧНА РАБОТА В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” ООД , ГР. СЛИВЕН

От началото на месец август към екипа на МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД се присъедини  д-р Орлин Радев, водещ кардиолог от „АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК МБАЛ Токуда”, гр. София. Д-р Орлин Радев

Новини Сливен

РОМСКИ КВАРТАЛ ПЛАТИ ПЪРВИТЕ СИ 3000 ЛЕВА ЗА ВОДА

ВиК-дружеството в Сливен събра първите 3 000 лева от потребителите в ромската махала на сливенското село Крушаре. Това е първият успех от инициативата на „ВиК“ – Сливен за работа с ромите.