ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ БЕШЕ ОТКРИТА В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“
май 18, 2022 412 Прегледи

ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ БЕШЕ ОТКРИТА В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“. На нея беше представен и новият каталог към Националната изложба за изобразително изкуство Сливен 2022 г. и 2021 г. На откриването присъства кметът Стефан Радев, който заяви, че след пандемичната ситуация с Ковид-19 интересът към културните събития е много голям.

„Дано безвъзвратно да е отминало времето на това заболяване. Двете години ни показаха, че ни липсват тези неща, които започнахме да приемаме за даденост и се радвам, че залите са пълни след отпадането на мерките. Пожелавам да расте интересът към изобразителното изкуство, да расте и престижът на нашия национален конкурс, да се издига на все по-високо ниво, на което да се радва сливенската публика“, каза кметът.

Илиян Урумов – председател на Съюза на българските художници, представителство Сливен, който представи каталога, благодари на кмета за подкрепата през годините.

„Благодаря, че заставате зад всички наши инициативи и за съпричастността към събитията ни. Продължаваме да имаме доста интересни планове и след пандемията мисля, че ще има още повече и по-интересни събития. Отново отваряме галерия „Май“ и представяме акцент, на който общината е патрон – каталогът от Националната изложба, от което вече имаме две отпечатани издания, очаква се да излезе и трето“, каза Урумов.

От своя страна Румен Спасов – председател на Дружеството на художниците – Сливен, отбеляза, че последните две години са били трудни за хората на изкуството и благодари на Общината за подкрепата.

„Двете години бяха най-трудното време, особено за хората на изкуството. Използвам присъствието на г-н кмета, да благодаря на Общината, че през цялото това време постоянно стоеше зад нас и помагаше за всички инициативи, както за националната изложба и за проектите, по които работим“, каза Румен Спасов.

Предишна ОФИЦИАЛНО: 0% ДДС ЗА ХЛЯБА, 20% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ, 25 СТ. ОТСТЪПКА НА ЛИТЪР БЕНЗИН
Следваща КОНЦЕРТЪТ "ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ПЕЯТ И ТАНЦУВАТ" НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС, А В ПЕТЪК - 20 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТ ПРЕВОЗВА СВОИ СЪСЕЛЯНИ СЛЕД КАТО ТРАНСПОРТНА ФИРМА СПРЯ АВТОБУСИТЕ

Кмет на сливенско село превозна със собствен транспорт всички работещи в областния център, научи Sliveninfo. Кметът се казва Атанас Гурков, а селото е Ковачите. Частната фирма, която има договор с

Новини Сливен

ЕТО ГО ПЪРВИЯ ПРИЕТ САНИРАН БЛОК В СЛИВЕН

Вече е приет първият саниран жилищен блок в Сливен – блок № 30 в ж.к. „Сини камъни“. Това съобщи на брифинг днес заместник-кметът Румен Иванов. Сградата бе втората, започната в

Новини Сливен

САМО SLIVENINFO ВИ ПРЕДЛАГА СНИМКИ ОТ ПОСТЪПВАНЕТО НА ЗАПОДОЗРЕНИЯ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН

Само Sliveninfo ви снимки от момента, в които Мартин Трифонов, влиза на носилка в Бърза помощ. Към уникалните кадри има огромен интерес. Някои от големите медии в България ги използваха