ИЗЛЕКУВАНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ СА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ

ИЗЛЕКУВАНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ СА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗАБОЛЕЛИТЕ

През последното денонощие бяха диагностицирани 198 души в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са лекар, две медицински сестри, санитар, девет учители и 12 деца и ученици от детски и учебни заведения.

Излекуваните болни са два пъти повече от новозаразените – 406 души.

Починаха трима неимунизирани пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания на възраст 61, 80 и 99 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Приложените дози ваксини са 170. С тях общият брой на поставените дози възлиза на 87 726. Лицата със завършен имунизационен статус са 43 329.

Заболеваемостта в областта е 1 776,49 души при средна за страната от 1 728,10 души на 100 000 лица от населението.

Носенето на предпазни маски, физическата дистанция и избягването на струпвания от хора ограничава разпространението на вируса.

Предишна ПРОДЪЛЖАВА ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ ЗА НАЧАЛНИЯ ЕТАП, ОТ 5 ДО 12 КЛАС ЩЕ УЧАТ НА РОТАЦИЯ
Следваща инж. МИРОСЛАВ МАРИНОВ Е НАЗНАЧЕН ЗА ДИРЕКТОР НА ЮИДП – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА НАГРАДИ УЧАСТНИЦИТЕ В СПОРТНИЯ ПРАЗНИК В ГРАД КЕРМЕН

Учениците от ОУ „Христо Смирненски“ – град Кермен бяха наградени от заместник – кмета Пепа Чиликова за участие в спортния празник, организиран с подкрепата на Община Сливен и Общинския съвет.

Новини Сливен

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА ОТ 17 ДО 21 ЮНИ

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се извършват от 17 до 21 юни в сектора по фтизиатрия към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Скрининговите изследвания са част от Програмата за превенция на

Новини Сливен

СТАР ЗИЛ С НОМЕР НА НОВ ФОРД

На 10 януари служители на РУ-Котел спират за проверка товарен  автомобил  „ЗИЛ 131“, управляван от 40-годишен мъж от село Кипилово. При проверката установяват, че регистрационните номера на товарния автомобил са