ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА БЪЛГАРСКА СЦЕНА
29.05.2023 838 Прегледи

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА БЪЛГАРСКА СЦЕНА

В събота 27 май, Симфоничен Оркестър Сливен представи своя празничен концерт по случай 90-тия си юбилей, на сцената на голямата зала “България” в София.
Сред гостите бяха водещите музикални журналисти в страната, културни деятели, музиканти, дипломати, членове на Сливенската културно-просветна дружба “Д-р Иван Селимински” и любители на симфоничното изкуство.
Диригентът Владимир Кираджиев умело извая красив и завладяващ звук, а всеки един от музикантите на сцената отдаде цялата си енергия за постигането на перфектна музикална симбиоза. Брилянтните и силно емоционални изпълнения на тенорите – лауреати от конкурса “Гласът на Камен”, Иля Сквирский, Кудайберген Абилдин и Анле Гоу, очароваха всеки един от присъстващите в залата.
Една от водещите на престижното предаване за класическа музика по БНР, Allegro vivace – Татяна Иванова, написа в социалните мрежи: “Браво!  За първи път слушам този оркестър на живо и съм много впечатлена от нивото и културата му на звукоизвличане. Поздравления за постигнатото от всички, за гост-диригента Владимир Кираджиев, както и за ръководството на състава!”
Георги Митов – Геми от Classic FM радио поздрави музикантите с думите: “Бяхте превъзходни! Харесах звука ви и добре конструираната програма. Личеше си подготовката на оркестъра, и че дадоха възможно най-много от себе си, за което изпращам поздрави!”
Д-р Ева Жечева написа в групата на Сливенската културно-просветна дружба: „Невероятен концерт, музиканти на световно ниво, тенори, които вдигнаха многократно публиката на крака, вдъхновен диригент и брилятна програма“, това  са само част от отзивите на Сливенската общност и гостите на Галаконцерта на Симфоничен Оркестър Сливен, който буквално изпълни зала “България” с красива музика и радост!”
Това изключително достойно представяне, ще остане със златни букви в историята на Общински културен институт – Симфоничен Оркестър Сливен.
Честит 90ти юбилей, скъпи симфоници!
Предишна ВОДАЧ НА МЕРЦЕДЕС ОТ КЕРМЕН Е ХВАНАТ ДА ШОФИРА СЛЕД УПОТРЕБА НА ДРОГА
Следваща ЧИТАЛИЩЕ "ТРУД 1905" СЕЛО СТАРА РЕКА С БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО ГЕРБ - СЛИВЕН ЗА ОКАЗАНАТА ПОДКРЕПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕНЧО ДИМИТРОВ: ВАЖНО Е ДА СЕ РАЗВИВА КУЛТУРНАТА ИНФРАСТРУКТУРА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Нужен е пряк ангажимент на държавата за съхраняването и популяризирането на българската култура и духовност. Вместо това през последната година Министерство на културата изпадна в патова ситуация и изгуби много

Новини Сливен

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА ЗА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД“

Наградите на традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и моят град“ бяха връчени в галерия „Сирак Скитник“. Конкурсът се организиран за 24-ти път от Община Сливен в партньорство с Художествена

Новини Сливен

ПРЕМАХНАТИ СА ПАДНАЛИТЕ ОТ БУРЯТА ДЪРВЕТА В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЩИНАТА

С увеличаване на ресурса от технически единици и аварийни екипи от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси” и Държавно горско стопанство- Сливен всички паднали от бурята дървета са премахнати.