ИЗКЛЮЧЕНИЯТ ОТ ПП ГВОЗДЕЙКОВ: ОСТАНАХ МИНИСТЪР, ЗА ДА СПАСИМ ПРОЕКТИ ЗА НАД 1,5 МЛРД. ЛЕВА
10.04.2024 444 Прегледи

ИЗКЛЮЧЕНИЯТ ОТ ПП ГВОЗДЕЙКОВ: ОСТАНАХ МИНИСТЪР, ЗА ДА СПАСИМ ПРОЕКТИ ЗА НАД 1,5 МЛРД. ЛЕВА

“Докато бях министър в кабинета „Денков“, успяхме да подредим добър екип и да покажем резултат. Продължаваме да работим със същия екип“. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

„Получих обаждане за среща с г-н Главчев, направихме такава и изложих това, което се случва в Министерството на транспорта – какви да предизвикателствата пред сектора и кое е важно да се направи. След излагането на моите тези получих предложението да остана министър в кабинета му“, посочи още той.

„Поех огромен риск за себе си, но съм чист пред съвестта си. Работата на политиците е да вършат някаква работа за обществото. Оставам в това правителство, за да довършим изключително важни процеси и събития, които в един момент ще доведат до по-добър живот на хората. В Министерството на транспорта има изключително важни проекти, които са свързани с модернизацията на железопътния транспорт. Тези проекти се финансират по Плана за възстановяване и устойчивост. Процесите и сроковете закъсняват и месеците април и май са изключително важни, за да проведем всички процедури до избиране на изпълнител и сключване на договор. За да можем да спасим всички тези проекти, които са стойност над 1,5 млрд. лева.“, обясни транспортният министър.

През времето, докато бях министър, подредихме добър екип и показахме резултат. Няма предпостави и причини за уволнения, обясни още Гвоздейков. „Екипът е добър, продължаваме да работим“, добави той.

„България трябва да получи нов подвижен състав. Това трябва да се случи до август 2026 г. Миналата седмица има избран изпълнител за двуетажните влакове, предстои да бъде подписан договор. 10 месеца се опитваме да вкараме в някакъв път. Този план е стартирал през 2022 г. и две години не можем да дойдем до финала. Тези поръчки представляват голям интерес за производители, има обжалване на процедурите.

Това е основната причина, която обясних и на г-н Главчев. Съществува риск България да загуби средства за модернизация“, обясни транспортният министър, който беше изключен от „Продължаваме промяната“.

Причината за това беше, че с решението си да остане в служебното правителство, той е нарушил Устава на партията.

Той сподели, че след разговора си със служебния премиер е разговарял със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Петков ме покани за министър в кабинета „Денков“, бях морално отговорен за това да му съобщя, че съм получил покана за разговор от Главчев. Разговорът с Петков беше емоционален. Направих всичко, за да изложа мотивите си и защо го правя. Останах неразбран.

Петков е лидер на партия и гледа процесът под съвсем друг ъгъл. Казах, че това е моето решение и поемам този ангажимент, защото… и това е. Опита се да ме разубеди. Имаше различни гледни точки. В крайна сметка решението беше мое и си нося риска и последствията за него“, каза още Гвоздейков.

„Никога няма да чуете от моята уста дума срещу Асен Василев и Кирил Петков, защото трябва да има колегиалност, респект. Всеки има право да вземе своето решение и да поеме по свой път“, посочи Гвоздейков.

 

epicenter.bg

Предишна КОНЦЕПЦИЯ ЗА ЗДРАВНА ИНВЕСТИЦИЯ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В КОТЕЛ
Следваща „ЛИНА” ПРЕДЛАГА COLOTECT 3.0 - НЕИНВАЗИВЕН ТЕСТ ЗА РАННО ОТКРИВАНЕ НА КОЛОРЕКТАЛЕН КАРЦИНОМ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Правилата на добрия тон: Да живееш в блато и да не си жаба е ужасно. Да си жаба и да не живееш в блато е нетактично. Проверих си банковата сметка

Новини

ВНУКЪТ НА БИВШИЯ СЛИВЕНСКИ КМЕТ ПЕТЪР МАРКОВ Е СРЕД НАЙ – ВЛИЯТЕЛНИТЕ МЕДИАТОРИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА

Евродепутатът от ПЕС Петър Витанов, който е внук на най-дълго управлявалия сливенски кмет Петър Марков, се оказа сред най-влиятелните медиатори в европейския парламент. Това става ясно от представително проучване, публикувано

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Жената: – Скъпи, чух, че си започнал нова работа. Станал си чистач. Мъжът: – Защо реши така? Жената: – Приятелките ми казаха, че те засичали по центъра ту с един