ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВОТО КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ГРАФИК
юни 27, 2023 2419 Прегледи

ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВОТО КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ГРАФИК

Изграждането на кръговото движение между булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в Сливен се извършва по график. Половината от площта е почистена от стария асфалт и в този участък започна поставянето на бордюри. Това стана ясно по време на посещение на кмета Стефан Радев днес на обекта.

„Пореден подобен обект, който изграждаме. За това кръстовище беше поставен въпрос от филиала на Техническия университет, от живущи в района и пътуващи до работните си места. Функцията му е на естествен успокоител на движението във важната роля за повишаване на безопасността“, каза кметът.

Вътрешният диаметърът на кръговото е 20 метра, което позволява нормална проходимост и на товарни автомобили. То е с почти същите параметри като новоизграденото между булевардите „Стефан Стамболов“ и Панайот Хитов“, но с малко по-голяма тротоарна площ. Ще бъде извършено озеленяване и поставяне на осветление.

Срокът за изпълнение по договор е 150 дни. Не е предвидено затваряне, с изключение на една нощ, когато ще се полага последния асфалт.

Костадин Костадинов от Дирекция „Общинска инфраструктура“ заяви, че след изграждането на кръговото ще се подобри придвижването на автомобилите и цялостната безопасност на движение в този участък. Той информира, че предстои Общината да сключи договори за ремонт на тротоарните настилки. „Това са мероприятия в интерес на гражданите и цялостния облик на града“, каза той.

Няколко табла за автоматично измерване на скоростта в Сливен предстои да бъдат монтирани. По тази тема работи в момента Комисията по безопасност на движението, която ще определи и най-подходящите места за поставянето на таблата.

Предишна НИКОЛАЙ ДЕНКОВ ПОИСКА МЕРКИ СРЕЩУ “ВЪЗРАЖДАНЕ”
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ПЛАНИРА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА УЛИЦА МЕЖДУ БУЛ. „БУРГАСКО ШОСЕ“ И УЛ. „ИЧЕРЕНСКО ШОСЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН БИЛА ЗА ПРИМЕР НА ПОЛИЦИЯТА В БУРГАС, СПОРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА

Областите с по-висока престъпност имат по-ниска разкриваемост на престъпленията. Това показва анализът на Световната банка за състоянието на МВР, който е поръчан от правителството. Според резултатите това са Варна, Бургас и Пловдив

Новини Сливен

ОБЩИНАТА УКРЕПИ СВЛАЧИЩЕТО В УЧАСТЪКА ОТ ПЪТЯ СЛИВЕН – ВРЪХ БЪЛГАРКА – РАКОВО

Общината укрепи свлачището в участъка от пътя Сливен-връх Българка-Раково. Предприети са бързи възстановителни действия, за да се избегнат инциденти и нарушаване на общинската инфраструктура. Заради падналите през последния месец за

Новини Сливен

СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЕСТРИНСТВОТО

Специалисти по здравни грижи, работещи в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получиха награди по случай Международния ден на сестринството – 12 май. Категория РЪКОВОДИТЕЛ ЗДРАВНИ ГРИЖИ 2017 Ст.мед.сестра Радка Младенова Тенчева