ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА 4 ГОДИНИ

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА 4 ГОДИНИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи – текстилна чанта с намиращи се в нея портмоне, пари и лични документи (всичко на обща стойност 131 лева), като употребил сила, за да запази владението върху откраднатите вещи (подсъдимият изблъскал пострадалия и избягал с вещите). Грабежът е осъществен на 21.05.2020 г. в град Сливен (в дома на пострадалия). Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3. вр. чл.29, б.„а“ и „б“ от НК.

Мирослав С. е подсъдим и за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи – дамско портмоне, пари и лични документи – всичко на стойност 111 лева. Кражбата е осъществена на 03.06.2020 г. в град Сливен. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, б.„а“ и б.„б“ от НК. Откраднатите вещи са били поставени на маса в двор на къща. Подсъдимият е проникнал в двора и ги е откраднал.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

Предишна УПЛАШИХ СЕ
Следваща ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ПРИТЕЖАТЕЛ НА 315 ДОЗИ ХЕРОИН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ КУКЛЕН ТЕАТЪР ОТБЕЛЯЗВА ПРАЗНИКА НА ГРАДА С ПРЕМИЕРА

Току-що завърнала се от  изключително успешно участие в 4-ия Международен куклен фестивал в Анкара, Турция, трупата на сливенските кукленици се готви за нова премиера.  В турската столица, театърът  представи спектаклите

Новини Сливен

РАЗБИХА ВИЛА КРАЙ СЛИВЕН

Взломна кражба от вила в местността „Припека“ разследват криминалисти на РУ-Сливен. За времето от 19,00 до 21,30 часа неизвестен извършител е проникнал във вилата, след като е взломил входната врата.

Новини Сливен

200 ЖИВОТНОВЪДИ СЕ СЪБИРАТ НА ИЗЛОЖЕНИЕ В СЛИВЕН

Над 200 български животновъди ще вземат участие в най-голямото Национално изложение по животновъдство, което ще се проведе от 27 до 29 април в Сливен. Форумът се организира от Изпълнителна агенция