ИЗВЪРШВА СЕ ОЦЕНКА НА ПРОЕКТНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ СЛИВЕН ПО ДЪРЖАВНАТА ПРОГРАМА ЗА САНИРАНЕ
14.11.2023 1483 Прегледи

ИЗВЪРШВА СЕ ОЦЕНКА НА ПРОЕКТНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ СЛИВЕН ПО ДЪРЖАВНАТА ПРОГРАМА ЗА САНИРАНЕ

Подадените от Община Сливен 81 проектни предложения по държавната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради са в етап на оценяване за административна допустимост и качество. Програмата се управлява от МРРБ и ще бъде финансирана по Плана за възстановяване и устойчивост.  Във връзка със зачестилите запитвания от граждани, Община Сливен съобщава, че по информация на министерството към момента няма окончателно класиране на проектните предложения.
Оценката и класирането на предложенията по процедурата се извършва от Комисия в МРРБ, определена с акт на ръководителя на структурата за наблюдение и докладване – дирекция „Жилищна политика“. Редът и критериите за оценяване са съгласно т. 16 и т. 17 от Насоките за кандидатстване. Общинската администрация уведомява своевременно сдруженията на собствениците за постъпили от оценителната комисия въпроси или забележки по документите. Ще бъдат уведомени и за резултатите от класирането.

Финалните резултати ще бъдат публикувани и в сайта на Общината.

Няколко месеца преди откриването на процедурата Община Сливен проведе активна разяснителна кампания сред гражданите. По инициатива на кмета Стефан Радев и с решение на Общинския съвет от местния бюджет бе осигурена финансова подкрепа за сдруженията на обща стойност 1 млн. лева. Благодарение на това и на съдействието от администрацията сдруженията на собствениците успяха в необходимия срок да възложат задължителните обследвания на блоковете и изготвянето на техническата документация. Екип от компетентни общински експерти подаде проектните предложения в системата ИСУН 2020.  За всяко предложение бе издаден входящ номер, който бе изпратен от екипа до сдружението, на посочената от него електронна поща.

Предишна МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЩЕ КАЦА ДНЕС В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА
Следваща МЪЖ Е ХВАНАТ С ДРОГА В ИГРАЛНА ЗАЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РОМИ УЧРЕДИХА НАЦИОНАЛНА ПАРТИЯ В СЛИВЕН

В събота в Сливен бе учредена национална ромска партия, която носи името Европейска народна партия – България. За председател на партията учредителното събрание избра Пламен Александров, а за негов заместник

Новини Сливен

ДВЕ УЧЕНИЧКИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ПОЛУЧИХА ПРЕСТИЖНИ ГОДИШНИ СТИПЕНДИИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ

В навечерието на 24 май, за осма поредна година, възпитаници на Випуск 1984 на Математическа гимназия „Проф. д-р Димитър Табаков“ правят дарение на гимназията – две стипендии на ученици с

Новини Сливен

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА 3 МАРТ СЕ ПРОВЕДЕ В ЗАЛА „СЛИВЕН“

Участниците в празничния концерт, посветен на 140-та годишнина от Освобождението на България, очароваха публиката в зала „Сливен“ снощи. Празничното събитие започна с химна на България, в изпълнение на Иван Едрев.