ИЗВЕСТНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС ЗА КЪС РАЗКАЗ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ
юни 2, 2022 431 Прегледи

ИЗВЕСТНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС ЗА КЪС РАЗКАЗ, ОРГАНИЗИРАН ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

Известни са победителите в литературния конкурс за къс разказ, организиран от Община Котел. С известно закъснение, по независещи от нас причини, в Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ и на ел. поща:  for_kotel@mail.bg постъпиха близо 120 разказа от автори на възраст между 9 и 75 години от цяла България, които работиха по двете обявени теми: „Животът е сцена“ и „Любов↔Свобода“. Резултатите трябваше да бъдат обявени в началото на месец май и в тази връзка поднасяме извиненията си за забавянето на тяхното обявяване. Служител на Община Котел ще се свърже с всички победители в конкурса за уточняване на подробностите по превеждането на паричните награди.

В желанието си да ви зарадваме с незабравими емоции Община Котел кани всички участници в конкурса на фестивала на Етносите, багрите и котленския килим, който ще се проведе в дните 29-31 юли 2022 г. в парк „Изворите“, когато ще бъдат връчени и грамотите на победителите.

„Благодаря на всички участници за изпратените разкази. За пореден път се убеждавам, че българският народ е пишещ народ, с голяма обща култура и творческо мислене. Разказите, които получихме бяха разработени с голяма дълбочина и разбиране. Чрез участието си в конкурса, вие направихте Котел част от литературния живот на България“, коментира резултатите от конкурса кметът на Община Котел – Коста Каранашев.

След проведените дискусии журито реши първа награда в категория „До 16 годишна възраст“ да бъде присъдена на Виктория Пламенова Недялкова  на 16 год. от гр. Дряново, за разказа ѝ „Любовта и свободата хванати ръка за ръка“. Втора награда се присъжда на Денис Адем Исмаил на 13 год. от ЦПЛР – ОДК „Атанас Стоянов“ – гр. Шумен за разказа му „Изпитание“, а трета на Павел Пламен Пенчев на 12 год. от гр. Сливен за разказа „Вълшебният часовник“.

Специална награда на кмета в тази категория отива при  Синем Хюсеинова Сюлейманова на 16 год. от с. Ябланово, община Котел за разказа ѝ „Любов и Свобода“, а наградата на журито се присъжда на Ерик Николов Иванов на 14 год. от с. Кипилово , община Котел за разказа му „Животът е сцена“.

В категория „Над 16 годишна възраст“ първата наградата се присъжда на Ивет Чавдарова Евдокимова на 17 год. от гр. Нова Загора за разказа „Достатъчно аз“. Втора награда се присъжда на Вероника Иванова на 39 год. от гр. Варна за разказа „Последната сцена“, а трета се присъжда на Тони Тодорова Кисьова на 52 год. от с. Дебелт , община Средец за разказа „Приказка за обич“.

Специалната награда на кмета в тази категория отива при  Але Горска на 41 год. от гр. София за разказа „Ръкописът“, а наградата на журито се присъжда на Димитър Иванов на 55 год. от гр. Сливен за „Жаб“.

 

Предишна ОКОЛО 150 НАДЗИРАТЕЛИ, ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ УТРЕ ПРЕД СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТ СЛИВЕН Е В ПОВИШЕНА ЕПИЗООТИЧНА ГОТОВНОСТ ЗАРАДИ ИНФЛУЕНЦА ПО ПТИЦИТЕ

Със заповед на областния управител Минчо Афузов се въвежда повишена епизоотична готовност в Сливенска област по отношение на болестта „инфлуенца по птиците“. На извънредно заседание на Областната епизоотична комисия бяха

Новини Сливен

27 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

966 са новите случаи на коронавирус у нас от направени 11 164 теста. Положителните проби са 8,6% от изследваните, показват данните в Единния информационен портал. Така общият брой на потвърдените

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С АТРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

От днес до 16 април Велико Търново се превръща в столица на културния туризъм в България. Старопрестолният град ще бъде домакин на 17-ото издание на Международното изложение „Културен туризъм“. След двугодишно