ИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР МОНЮ МОНЕВ ОТПРАВИ ВАЖНО ПОСЛАНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“
август 29, 2022 601 Прегледи

ИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР МОНЮ МОНЕВ ОТПРАВИ ВАЖНО ПОСЛАНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Актьорът Моню Монев, познат с многобройните си превъплъщения на театралната сцена, както и с ролята на доц. Мазов в хитовия сериал „Откраднат живот“, посетите новата лаборатория на „ЛИНА“. Тя се намира в Central park в бургаския ж.к. „Славейков“ и разполага с технологична база без аналог в страната. В това се убеди и самият Монев, който бе дошъл за пълни профилактични изследвания.

„Аз съм бургазлия и реших преди да замина отново за София да се погрижа за здравето си. Няма конкретен повод, но според мен профилактиката трябва да стане част от културата ни. Моето послание към пациентите е: „Не чакайте да стане късно. Превенцията е важна сега, за да предотвратим развитието на различни заболявания в бъдеще“, сподели Моню Монев.

Той се включи в месечните профилактични кампании на „ЛИНА“ както и в кампанията с безплатни скринингови анализи. Тъй като в годините сме свикнали да го виждаме в образа на медик, екипът го посрещна почти като колега. А той прояви интерес да разгледа лабораторията отвътре и изненада приятно на работните им места лекарите и лаборантите.

Моню Монев разгледа клиничната апаратна и патоанатомичната лаборатория, в която е единственият в страната микроскоп, използващ Deep Learning алгоритми. Той се запозна и с дейността на микробиологичната лаборатория, където бе посрещнат от доц. д-р Сашка Михайлова, д.м. В генетичната лаборатоия се срещна със специалиста по вирусология д-р Татяна Николова и молекулярния биолог Красимира Чернаева.

Обичаният актьор бе впечатлен приятно и от факта, че в новата централна лаборатория има специална детска манипулационна.

„Пожелавам на всички много успехи, а на пациентите да бъдат здрави“, каза Моню Монев.

 

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ:БСП ЩЕ ПРАВИ ПОЗИТИВНА КАМПАНИЯ, НАСОЧЕНА КЪМ ХОРАТА
Следваща МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ БЪДЕМ БЕЗКОМПРОМИСНИ ПРИ СИГНАЛИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ СРЕЩУ ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГЕРБ В СЛИВЕН ЗАРАДВА ДЕЦАТА И ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА ПО СЛУЧАЙ БАБА МАРТА

За поредна година представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен зарадваха децата и жителите на града по случай Баба Марта. Младежите вързаха стотици мартеници на хората, които в първия

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА 40-ГОДИШЕН МЪЖ, ПОТРОШИЛ КОЛА В КОТЕЛ

Полицейски служители са задържали 40-годишен мъж за повреждане на чужда собственост в град Котел. На 12 ноември, около 20,50 часа, в кв.“Изток“, задържаният е нанесъл удари по лек автомобил „Фолксваген

Новини Сливен

21-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛТА

На 14 декември, в 00,50 часа, е получено съобщение от тел. 112 за възникнало пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“. Произшествието е станало в района на километър 234,400 в землището на