ИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР МОНЮ МОНЕВ ОТПРАВИ ВАЖНО ПОСЛАНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“
29.08.2022 844 Прегледи

ИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР МОНЮ МОНЕВ ОТПРАВИ ВАЖНО ПОСЛАНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ НА ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Актьорът Моню Монев, познат с многобройните си превъплъщения на театралната сцена, както и с ролята на доц. Мазов в хитовия сериал „Откраднат живот“, посетите новата лаборатория на „ЛИНА“. Тя се намира в Central park в бургаския ж.к. „Славейков“ и разполага с технологична база без аналог в страната. В това се убеди и самият Монев, който бе дошъл за пълни профилактични изследвания.

„Аз съм бургазлия и реших преди да замина отново за София да се погрижа за здравето си. Няма конкретен повод, но според мен профилактиката трябва да стане част от културата ни. Моето послание към пациентите е: „Не чакайте да стане късно. Превенцията е важна сега, за да предотвратим развитието на различни заболявания в бъдеще“, сподели Моню Монев.

Той се включи в месечните профилактични кампании на „ЛИНА“ както и в кампанията с безплатни скринингови анализи. Тъй като в годините сме свикнали да го виждаме в образа на медик, екипът го посрещна почти като колега. А той прояви интерес да разгледа лабораторията отвътре и изненада приятно на работните им места лекарите и лаборантите.

Моню Монев разгледа клиничната апаратна и патоанатомичната лаборатория, в която е единственият в страната микроскоп, използващ Deep Learning алгоритми. Той се запозна и с дейността на микробиологичната лаборатория, където бе посрещнат от доц. д-р Сашка Михайлова, д.м. В генетичната лаборатоия се срещна със специалиста по вирусология д-р Татяна Николова и молекулярния биолог Красимира Чернаева.

Обичаният актьор бе впечатлен приятно и от факта, че в новата централна лаборатория има специална детска манипулационна.

„Пожелавам на всички много успехи, а на пациентите да бъдат здрави“, каза Моню Монев.

 

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ:БСП ЩЕ ПРАВИ ПОЗИТИВНА КАМПАНИЯ, НАСОЧЕНА КЪМ ХОРАТА
Следваща МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ БЪДЕМ БЕЗКОМПРОМИСНИ ПРИ СИГНАЛИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ СРЕЩУ ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ №1 НА СЛИВЕН ЗА 2021 ГОДИНА

Щангистът Божидар Андреев е спортист №1 на Сливен за 2021 година. Това показаха резултатите при обработване на номинациите на спортните клубове.Петият от Олимпиадата в Токио събра актив от 54 точки

Новини Сливен

СМЕНИХА ШЕФКАТА НА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” – СЛИВЕН

Тотка Костова вече не е директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Сливен. В първия работен ден на годината тя е освободена от длъжност, научи Sliveninfo. Тотка Костова бе директор

Новини Сливен

В СЛИВЕН ВЯТЪРЪТ Е НАД 80 КИЛОМЕТРА В ЧАС

Вятърът в Сливен, който започна снощи, придружен с лек дъжд, надвишава 80 километра в час. Рано сутринта има прекършени клони, паднала е бреза зад строителната гимназия, разкъсани билбордове и увредена